torstai 2.7.2020 | 08:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Ravintolakilpailu on kovaa Pietarsaaressa – Puolitoista vuotta sitten aloittanut saaristolaishenkinen ravintola sulki ovensa

Pub Niska piti ovensa viimeistä päivää auki torstaina: "Lounaspaikkojen kilpailu on liian kovaa"

Tapio Lehtinen
Pe 30.11.2018 klo 11:00 | päivitetty pe 11:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

PIETARSAARI

Pietarsaaren ydinkeskustassa puolentoista vuoden ajan toiminut ravintola Pub Niska on sulkenut ovensa.

Ravintolan yrittäjän Camilla Backlundin mukaan asiakkailla riittää liiaksikin vaihtoehtoja.

– Ruokapaikkoja on liian paljon Pietarsaaressa. Kilpailu on todella kovaa, sanoo Backlund.

Backlundin laskujen mukaan kaupungissa on 30-40 kilpailevaa ruokapaikkaa.

Hänelle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin ravintolan sulkeminen.

– Luulen, että vielä jotkut muutkin yrittäjät päätyvät samaan ratkaisuun kuin minä, ennustaa Backlund.

– En osaa vielä sanoa, mitä teen ravintolan sulkemisen jälkeen.

Pub Niska on tv-kokki Michael Björklundin laatima ravintolakonsepti.

Saaristolaishenkinen ravintola on saanut nimensä salakuljettaja Algoth Niskalta.

Heinätorikeskuksen toiminnanjohtaja Inger Gripenberg on samaa mieltä kaupungin ravintolatarjonnasta.

– Niitä on paljon, ehkä jopa liikaa, sanoo Gripenberg.

Hän on usein kuullut Vaasasta saapuneiden vieraiden ihmettelevän ruokapaikkojen suurta määrää Pietarsaaressa.

Vanhuskeskuksena toimivassa Heinätorikeskuksessa käy lounasvieraita sekä talon sisältä, että ulkoa.

Gripenberg myöntää, että kova kilpailu on kuluttajan etu, mutta lounaspaikat ovat lujilla.

Raaka-aineiden hinnannousua ei voi suoraan siirtää aterioiden hintoihin.

– Asiakkaat käyvät netissä tarkkaa läpi päivän tarjonnan ennen kuin valitsevat lounaspaikkansa, Gripenberg tietää.

Hänen mukaan ravintolakisassa pärjääminen vaatii jatkuvaa kehitystyötä.

Heinätorikeskuksessa on nykyisin myös noutoruokaa tarjolla.

#