Paikallisuutiset

Viihdettä viihteen vaativuudesta – Teater Jacob myllersi Palokunnantalon ja oman ajattelunsa

Palokunnantalon salia ei tunnista entisekseen. Tähtisadetta joulun alla lupaavat ohjaaja Anders Hassel (istumassa), Guy Björklund, Annika Strömberg, Heili Hintz ja Nils Karlström.
Palokunnantalon salia ei tunnista entisekseen. Tähtisadetta joulun alla lupaavat ohjaaja Anders Hassel (istumassa), Guy Björklund, Annika Strömberg, Heili Hintz ja Nils Karlström. Kuva: Pentti Höri

Legendaarisella Burnis-klubilla ei mene parhaalla mahdollisella tavalla. Vaikka kaikki tehdään juuri niinkuin ennenkin, yleisö ei enää löydä klubille.

Omistajan epätoivon seurauksena taloon palkataan uusia esiintyjätähtiä. Miten tämä sopii vanhan ja kokeneen väen pirtaan, jää nähtäväksi.

Siinä alkuasetelmat Teater Jacobin uudelle musiikkinäytelmälle, jonka ensi-ilta on lauantaina 17. marraskuuta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Käsikirjoitus on kaikkineen porukan omaa tuotantoa, ja sitä on hiottu projektin kestäessä yhä uuteen uskoon. Lopputuloksena on show shown tekemisestä.

”Jos vuodesta toiseen tekee asiat samalla tavalla, siinä tylsistyy sekä itse että yleisö.” Anders Hassel

– Oikeastaan tätä voisi sanoa minimusikaaliksi. Esityksen kestosta puolet on lauluja ja puolet puhetta, ohjaajaAnders Hassel sanoo.

Teater Jacobilla on vankka historia revyiden tekemisessä. Pitemmän päälle niidenkin muoto alkaa kahlita sanottavaa.

– Jos vuodesta toiseen tekee asiat samalla tavalla, siinä tylsistyy sekä itse että yleisö.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt päätettiin tehdä jotain kokonaan uutta.

– Jo aikaisessa vaiheessa koetimme ajatella boksin ulkopuolelta. Laadimme erilaisen, viihdyttävän ja myös ajatuksia herättävän kokonaisuuden. Olen ollut kauan harrastajateatterissa, mutta nyt ensimmäistä kertaa olen näin innoissani: tästä tulee hyvä, Hassel myhäilee.

Musiikki koostuu enimmäkseen klassikoista laidasta laitaan, hard rockista iskelmään ja tangoon. Jokainen esiintyjä on saanut vaikuttaa valintoihin, joita säestää yhden miehen big band, Marcus Söderström pianolla.

Jos on näytelmän sisältö ennen kokeilematonta, on sitä myös ylöspano.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren Palokunnantalon sali on myllerretty uusiksi. Kiinteät tuolirivistöt on poistettu, ja hyvinkin puolet salista rakennettu estradiksi.

Yleisö on lähellä, suorastaan tapahtumien sisällä, ja tunnelma tekijöiden toiveen mukaan tiivis.

– Brankkiksen yleinen ongelma on kuilu yleisön ja näyttelijöiden välillä. Nyt se on poistettu, ja samalla tämä on haaste myös esiintyjille, Teater Jacobin puheenjohtajaGuy Björklund sanoo.

YksinäytöksinenStjärnfall på Burnis (Tähdenlento Burniksella) -näytelmä kestää runsaan tunnin. Esityksiä on kymmenkunta ennen joulua. Suosiosta riippuen niitä voidaan jatkaa vuodenvaihteen jälkeen.

Näyttelijä-laulajina esiintyvät Annika Strömberg, Belinda Strömberg, Heili Hintz, Lillemor Andersson-Kanckos, Merilin Ploomann, Mikael Nyman, Nils Karlström, Ronja Nysten, Sanna Slotte ja Stefan Sandin.

ohjaaja

Tähdenlento Burniksella

Teater Jacob: Stjärnfall på Burnis – musiikki-näytelmä.

Ohjaus Anders Hassel, kapellimestari Marcus Söderström, lavastus Anders Aromäki, koreografia Nathalie Riska, puvut Stina Björklund.

Ensi-ilta la 17.11. klo 19.30 Palokunnantalolla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä