Paikallisuutiset

Stenman panostaa eduskuntaehdokkuuteen täysillä ja voitto mielessä

– Sen verran hyvin on treenattu, että nyt saa tulla tulosta, kuvaa Ulf Stenman urheilutermein.

Kuva: Pirkko Högkulla

Pirkko Högkulla

Luoto

Ulf Stenman, rkp, sanoo tosissaan lähtevänsä tavoittelemaan paikkaa Arkadianmäeltä kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pyrin eduskuntaan henkilökohtaisen kiinnostuksen lisäksi siksi, että minua on usein ennenkin kysytty ehdokkaaksi. Nyt koen elämäntilanteeni sellaiseksi, että voin lähteä täysillä mukaan.

– Panostan hyvän taustajoukon tuella täysillä ja voitto mielessä, 110 prosenttisesti, koska siihen löytyy saumaa. Pelkän kokemuksen hakemiseen olen liian vanha. Sen verran hyvin on treenattu, että nyt saa tulla tulosta, kuvaa Stenman urheilutermein. Takana on pitkä työura, johon kuuluu mm. opetustehtäviä peruskoulussa ja lukiossa, koulukoti Lagmansgårdenin johtajavuodet, pestit Pietarsaaren koulutoimenjohtajana, Svenska Kulturfondenissa ja Folkhälsanin Östandlidissä.

Kunnallisten asioiden hoito, yrittäjyys, urheilu ovat Ulf Stenmanille tuttua kauraa. Bisneksen Stenman tuntee maahantuontia ja konsultointia tarjoavan urheiluliike Sportia-Mattssonin osaomistajana ja toimitusjohtajana. Liikunnan piiristä hiihto on ykköslaji, taustalta löytyy lisäksi mm. jääkiekkoa ja jalkapalloa. Kolmen, jo aikuisen lapsen, isä on innokas kirjallisuuden ja musiikin ja ylipäätään kulttuurin ystävä laidasta laitaan. Haitari, basso, kontrabasso ja mm. saksofoni pysyvät käsissä. Illassa hän ahmaisi Pär Stenbäckin uuden, demokratiaa käsittelevän kirjan "Demokrati under hot".

– Suomessakin demokratian uhka on todellinen. Uhka tulee ääriliikkeiden suunnasta ja populismin muodossa. Haluan omalta osaltani olla mukana puolustamassa demokratiaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kun pääsen eduskuntaan haluan kansanedustajana vaikuttaa myös Pohjoismaiden välisen yhteistyön lisäämiseen ja vahvistamiseen, Ulf Stenman kertoo.

Kotiseudustaan kansanedustajaehdokas tuntee ylpeyttä. Seutuun hän laskee kuuluvaksi alueen Kokkolasta Uuteenkaarlepyyhyn.

– Aina ei muualla oikein ymmärretä miten hyvin asiat onkaan hoidettu Pohjanmaalla, jossa mm. viennin osuus teollisuuden liikevaihdosta on merkittävä. Kyllä Suomi Oy Ab voisi katsoa miten täällä on hoidettu asiat - yrittäjyydellä ja yhteistyöllä. Siispä jos Suomessa menisi yhtä hyvin kuin Pohjanmaalla, aika hyvin menisi, Stenman näkee.

– Juuri yhteistyön osalta meidän seudulla on parannettavaa. Yhteistyötä pitäisi vahvistaa akselilla Pietarsaari-Kokkola. Yhteistyöllä saadaan enemmän aikaan kuin haukkumalla ja virheitä etsimällä, mihin suuntaan politiikka on hieman mennyt, Stenman kokee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ulf Stenman, rkp

53-vuotias yrittäjä, poliitikko, kasvatustieteiden maisteri, urheiluliike Sportia-Mattssonin osaomistaja ja toimitusjohtaja, vuodesta 2009 Luodon kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kunnanvaltuutettu, FFS:n eli Finlands Svenska Skidförbund -hiihtoliiton puheenjohtaja.

Perhe: Avopuoliso, kolme aikuista lasta, yksi lapsenlapsi. Yksi lapsi asuu Espoossa, toinen Vaasassa, nuorin asuu kotona ja on kevään abi.

Asuu: omakotitalossa Luodossa.

Harrastukset: urheilu, kulttuuri, soittaminen, musiikki, lukeminen.

Ykköslaji: hiihto, on pelannut myös jääkiekkoa ja jalkapalloa.

Instrumentti: tällä hetkellä basso, nuorempana saksofoni, musisoi mm. Trench coat -kokoonpanossa, soittaa tanssiorkesterissa myös haitaria, jonka sai edesmenneeltä isältään.

Mieliruoka: kala - luotolaisia kun ollaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä