maanantai 25.3.2019 | 18:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Joulusymbolit kiinni pylväisiin

Kimmo Rudnäs Pietarsaaren Sanomat+
Ke 7.11.2018 klo 10:01

Pietarsaari

Isokatu oli tovin suljettuna, kun Kauppiaankadun ja Puutarhakadun väliselle osuudelle pystytettiin kuusi 10 metriä korkeaa teräspylvästä. Ne tulevat kannattelemaan jatkossa Pietarsaaren joulusymboleja: usko toivo, rakkautta. Alerte hoiti pylväiden perustukset kaivuutöineen ja paikallinen metallirakenteita valmistava B. Portin hoiti pylväiden valmistamisen ja asentamisen. Summaa urakalle tulee 50 000 euroa.

Kaupungininsinööri Harri Kotimäki sanoo, että pylväsratkaisuun päädyttiin, koska aiemmat viritelmät vaativat toisten kiinteistöjen katolla liikkumista ja telineiden rakentamista.

– Haettiin nimenomaan pysyvyyttä ja helppokäyttöisyyttä. Ajatuksena on, että symbolit voidaan hinata paikalleen köysien avulla ilman raskasta kalustoa. Pylväät ovat myös irrotettavissa, mikäli jokin tilanne sitä vaatii.

Suuret, nelimetriset ja yli 50 kiloa painavat, joulusymboliten huiput roikkuvat kymmenessä metrissä ja vapaata niiden alla on laskettu olevan 5,18 metriä.

– Pylväillä voisi kuvitella olevan myös ympärivuotista käyttöä, koska niihin on helppo kiinnittää vaikka banderolleja, Kotimäki lisää.

Usko, toivo ja rakkaus sytytettiin ennen Lucianpäivänä, mutta uuden käytännön mukaan joulunavajaisten aikaan. Tänä vuonna valot syttyvät perjantaina 30. marraskuuta kello 18.00.

#