maanantai 25.3.2019 | 18:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolalaiskansanedustaja Jutta Urpilainen päätti Pohjanmaan kuntakierroksen Luotoon – "Alueen edunvalvonta on yhä tärkeämpää"

Minna Mustonen Pietarsaaren Sanomat+
Ma 5.11.2018 klo 15:00

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) vieraili maanantaina Luodossa ja sai samalla valmiiksi vuotuisen kierroksensa Pohjanmaan kaikissa 40 kunnassa.

Kokkolalaiskansanedustajan mukaan on syytä iloita alueemme hyvästä elinvoimasta ja työllisyydestä, mutta alueen edunvalvonta on yhä tärkeämpää.

– Haasteet liittyvät ennen kaikkea osaavan työvoiman saatavuuteen, liikenneyhteyksien ylläpitoon ja kehittämiseen sekä keskussairaalapalvelujen turvaamiseen, hän toteaa.

Jo nyt Urpilaisella on suunnitelmat kohti tulevaa kautta. Hän kantaa huolta koulutuksen ja liikenneyhteyksien puolesta.

- Ammatillisen koulutuksen uudistuksessa tehtyjä virheitä on alettava korjaamaan ensi vaalikaudella. Samoin alueen korkeakoulupalveluja on puolustettava, kun niiden rakenteisiin on kohdistumassa selviä paineita valtion rahoituksen heiketessä. Liikenneyhteyksissä isoimpia edunvalvonnan paikkoja ovat muun muassa vaara lentoyhteyksien kuihtumisesta sekä tarvittavat investoinnit Valtatie 8:n toimivuuteen ja turvallisuuteen, linjaa Urpilainen.

Hänen mukaan hallituksen sote-uudistuksen toteutuessa, Seinäjoen keskussairaala tulee pärjäämään. Vahva palvelujen puolustamisen tarve tulee kohdistumaan Vaasan, Kokkolan ja Pietarsaaren erikoissairaanhoidon palveluihin.

- Laajalla päivystyksellä on merkitystä kirurgisten palvelujen jatkumisessa ja lääkärien houkuttelemisessa. Siksi ymmärrän Vaasan huolen. Kokkolan keskussairaalan ja Malmin aluesairaalan yhteistyöstä voisivat taas oikealla työnjaolla hyötyä molemmat sairaalat ja niiden palveluja käyttävät kansalaiset, muistuttaa Urpilainen.

#