maanantai 25.3.2019 | 18:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarsaaren ensimmäinen asukasfoorumi keräsi salin täyteen – suomenkieliset pureutuivat viihtyvyyteen

Pentti Höri Pietarsaaren Sanomat+
Pe 2.11.2018 klo 11:04

Vielä hetkeä ennen Pietarsaaren ensimmäistä asukasfoorumia järjestäjille oli arvoitus, tuleeko paikalle ihmisiä. Eipä hätää, illan käynnistyessä lukion audiotoriossa ei ollut montakaan tyhjää tuolia.

Yleisön pääluvuksi saatiin 90, joten torstai-illan tilaisuutta voitiin pitää menestyksenä.

Parituntisessa keskustelussa Pietarsaaren suomenkieliset asukkaat saivat kertoa vapaamuotoisesti illan teemasta eli omasta viihtyvyydestään. Aihe on ollut muun muassa Pietarsaaren Sanomien palstoilla esillä, kun on pohdittu vaikuttavia tekijöitä juuri suomenkielisten pääluvun vähenemiseen kaupungissa.

Rami Lehtola avasi keskustelun kiinnittämällä huomiota nuorten kaikkoamiseen kaupungista.

– Suomenkielisille nuorille on lukion ohella hyvin vähän koulutusmahdollisuuksia. Kun nuori lähtee sitten täältä muualle, kynnys palata on huomattavasti korkeampi.

Opiskeluvuodet ja niihin sisältyvät työharjoittelut auttavat nuorta saamaan jalkansa työelämän oven väliin toisaalla.

Palloa heiteltiinkin koulutuksen järjestäjille, yrityksille ja kehittämisyhtiö Concordialle, että pyrittäisiin aktiivisemmin löytämään työharjoittelupaikkoja opiskeleville nuorille kotikaupungista.

Koulutus eri muodoissaan oli yksi puhutuimpia aiheita. Sijaa saivat myös asukkaiden parempi osallistaminen päätöksen tekoon, kaupungin markkinointi ulospäin sekä itsekunkin omat toimet – kuten kieliopinnot – viihtyvyyden lisäämiseksi.

Lisää illan annista tulevissa julkaisuissa.

#