Paikallisuutiset

"Ilmakiväärillä ammuskelua, kirveen kanssa heilumista" – Jaakon Lähteen asukkaiden painajainen alkoi viime kesänä

Puukotukseen päättynyt painajainen alkoi Jaakon Lähde -kerrostaloissa Skatan laidalla vuoden 2019 kesällä uuden vuokralaisen myötä. Kiinteistössä jo usean vuoden asunut henkilö kertoo Pietarsaaren Sanomille joutuneensa todistamaan yhä hurjemmaksi muuttunutta menoa.

– Että päästään sisälle on ammuttu ilmakiväärillä kerrostalon ulko-oven lasiin ja rikottu asunnon oven lukko kun omat avaimet ovat hukassa. Tälläkin hetkellä ulko-oven lasi on paikattu pahvilla ja asunnon ovessa postiluukun kohdalla on ammottava reikä ja ovenpielessä kirveellä käsittelyn jäljet, asukas toteaa.

Vähintään kerran viikossa on asukkaan kertoman mukaan ollut pitkän aikaa erilaista häiriköintiä. Poliisi on ollut tuttu näky pihamaalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nyt ei puhuta pelkästään viikkokausia kestäneen ryyppäämisen seurauksista omassa asunnossa. Täällä on kulkenut alamaailman tyyppejä Vaasasta asti.

– Kaikki ei siis johdu yhdestä asukkaasta. Viimeksi viime perjantaina yhdessä toisessa asunnossa riehuttiin, hajotettiin televisio ja heitettiin mikro mäkeen ikkunasta. Ainahan sattuu ja tapahtuu kun saman katon alla asuu sekalaista sakkia, asukas muotoilee.

PS:n saamien tietojen mukaan tapahtumat toisessa asunnossa olivat kokonaan seurausta kyseiseen asuntoon tulleiden ulkopuolisten henkilöiden toiminnasta eikä kyseisen asunnon asukas osallistunut riehumiseen.

– Tuntuukin aivan älyttömältä kun eläkeläistaloon ylipäätään otetaan muita asukkaita kuin vanhuuseläkeläisiä. Kädet ristissä olemme pyytäneet kiinteistöyhtiötä muuttamaan vuokralaiseksi otettavien ehtoja. Moni meistä tykkää asua täällä. Talot ovat hyvällä paikalla lähellä keskustaa, asukas sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän kokee, että tilanne on karannut käsistä täysin.

– Ei tämä hääviä ole. Vanhemmat asukkaat ovat viime kesästä asti olleet oikeasti peloissaan ja tulleet kysymään minulta apua ja neuvoa miten uskaltaa enää asua täällä. Itseäni ei pelota yhtään.

Tekstiä päivitetty 26.3. klo 8:37 tarkentavilla tiedoilla tapahtumista toisessa asunnossa.

Lue myös:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren Pohjoisnummella puukotustapaus – tutkittaneen tapon yrityksenä: "Kaksi paikkakuntalaista naishenkilöä kyseessä"

Kiinteistöosakeyhtiö Ebban toimitusjohtaja puukotustapauksesta: "Tästä asunnosta on tullut valituksia ja poliisiin ollaan oltu useaan otteeseen yhteydessä"

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä