MAINOS

Lainavertailu mahdollistaa edullisemman lainan

MAINOS - MATCHBANKER.fi -

Erilaiset lainat ovat merkittävä osa kuluttajien taloutta ja niitä otetaan tarpeesta ja tapauksesta riippuen. Laina tarjotaan aina tietyillä ehdoilla, joista lainanottaja pitää olla täysin tietoinen. Lainavertailu auttaa jäsentämään näitä ehtoja ja sitä mukaa löytämään sopivimman lainan.

Lainaa haetaan nykyään enenevissä määrin verkossa, jossa on runsaasti eri lainantarjoajia. Runsaasta määrästä johtuen lainoja kannattaa vertailla järjestelmällisesti. Tällöin lainanhakija osaa paremmin valita itselleen sopivimman lainan. Lainavertailua tarjoaa moni asiaan erikoistunut sivusto ja se onnistuu kätevästi esimerkiksi Matchbankerilla.

Ota selvää rahoitusyhtiöiden eroista

Erilaisia kulutuslainoja tarjotaan edelleen aktiivisesti, vaikka kiristynyt lainsäädäntö on karsinut osan toimijoista pois. Lainojen ehdot vaihtelevat reippaastikin ja niissä voi olla huomattavia eroja. Lainavertailu on tämän takia kannattava teko ennen varsinaista lainapäätöstä, koska se auttaa karsimaan epäsopivat ja epäotolliset rahoitusyhtiöt pois vaihtoehdoista.

Lainavertailu on tehty usein erittäin helpoksi ja se onnistuu vain muutaman vaiheen kautta. Se on yleensä maksutonta, eikä se sido lainanhakijaa mihinkään. Sen pääasiallinen tarkoitus on tarjota puolueetonta ja neutraalia tietoa eri vaihtoehdoista, joiden perusteella lainanhakija voi paremmin tehdä päätöksiä itse lainanhausta. Lainavertailu voi parhaassa tapauksessa auttaa säästämään merkittävästi lainojen kuluissa.

Lainavertailu käytännössä

Lainavertailua tarjoaa moni asiaan erikoistunut taho ja koko homma onnistuu helposti verkossa. Se aloitetaan valitsemalla sopiva lainavertailua tarjoava palvelu, jonka sivustolla lainahakija antaa itsestään muutamia perustietoja. Tiedoissa pitää olla tarkkana ja rehellinen, koska lainatarjoukset ovat aina räätälöityjä ja henkilökohtaisia. 

Kun kaikki tarvittavat tiedot on annettu, lainasivusto alkaa niiden perusteella etsimään sopivia lainatarjouksia. Kilpailutuksen tuloksena lainanhakija pääsee näkemään itselleen sopivimpia vaihtoehtoja, joista tulee näkyä selkeästi lainojen ehdot. Lainojen ehdot ovat esimerkiksi lainan summa korot, muut kustannukset ja takaisinmaksuaika. 

Kaikki tiedot ovat erittäin tärkeitä ja erityistä huomiota kannattaa kiinnittää 

todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainasta laaja-alaisemmin kuin pelkkä korko. Todellinen vuosikorko kertoo lainanhakijalle yleensä paremmin, kuinka paljon laina tulisi loppujen lopuksi maksamaan lainanhakijalle. Muita kustannuksia voivat olla esimerkiksi lainan avausmaksu ja tilinhoitokulut.

Vaihtoehtoja kannattaa tarkkailla huolellisesti, jotta päätös lainasta voidaan tehdä mahdollisimman vankalta pohjalta. Lainavertailu ei sido lainanhakijaa mihinkään, vaan sen avulla hän saa neutraalia tietoa eri vaihtoehdoista, joiden pohjalta hän voi tehdä parempia päätöksiä. Lainan pitää muutenkin olla aina harkittu teko ja lainanhakijan tulee olla aina tietoinen, mitä on tekemässä. 

Laina on aina henkilökohtainen

Laina-asioissa kannattaa muistaa, että pankit hinnoittelevat lainat lähes poikkeuksetta asiakaskohtaisesti. Lainoja voi siis verrata keskenään luotettavasti ainoastaan, jos pyytää henkilökohtaiset lainatarjoukset lainanantajalta. Jos pankki arvioi lainan takaisinmaksukyvyn hyväksi, on lainanhakijalla paremmat mahdollisuudet saada edullisempi lainatarjous. 

Lainavertailua tarjoavat palvelut pyrkivät tekemään pankkien vertailun lainanhakijan puolesta, mikä on tyypillisesti melko aikaa vievää puuhaa. Kun lainat kilpailutetaan oikeaoppisesti, voi lainanhakija saada omaan tilanteeseensa suunnatut tarjoukset usealta eri lainantarjoajalta.