MAINOS

Mihin tarkoitukseen 10000 euron laina sopii?

MAINOS - LAINAT.fi -

Oletko koskaan miettinyt, mitä voisit tehdä, jos ottaisit lainaa 10 0000 euroa ? Mikäli sinulla on tarvetta lainalle, saatat olla pohtinut kysymystä. Yksi ensimmäisiä kysymyksiä, joita mietitään ennen lainahakemuksen täyttöä, on tietysti lainasumma. Joskus voi olla hankalaa hahmottaa tarkkaa budjettia, vaikka kohde olisi jo valmiina. 

Lainaa remonttia varten

Remontin tekeminen on yksi hankalimmin budjetoitavia asioita, joihin lainaa voi tarvita. Toisinaan kaikki voi sujua tarkasti suunnitelmien mukaan, ja kustannusarvio on helppo tehdä. Monesti remonttiin voi sisältyä jokin urakkatyyppinen tarjous, jolloin sovitaan tietystä hinnasta, jolla remontin saa tehtyä. Aina näin ei kuitenkaan ole. Etenkin, mikäli osallistut itse remontin tekemiseen, tai teet sen jopa kokonaan itse, on budjetti usein se, joka venyy työhön käytettävän ajan lisäksi.

Remontoitavan kohteen ikä ja kunto vaikuttavat ratkaisevasti budjetissa pysymiseen. Vanhaa taloa remontoidessa vastaan tulee monesti yllätyksiä, sillä usein ei ole esimerkiksi tarkkaan tiedossa, mitä vanhojen pintojen alta paljastuu ja missä kunnossa rakenteet ovat. Pahan kosteusvaurion sattuessa kohdalle voi remonttiin käytettävä aika ja raha moninkertaistua helposti. Tilaamiesi materiaalien toimitus voi viivästyä, urakoitsija voi osoittautua epäluotettavaksi tai hitaaksi, tai omatoimiremontoijalle tulla vastaan jokin tärkeä työprojekti, joka viivästyttää valmistumista. Kuten voimme huomata, epävarmuustekijöitä on paljon. Tämän vuoksi on äärimmäisen tärkeää, että ei tee budjettia liian tiukaksi, vaan jättää siihen riittävästi pelivaraa.

Remontit ovat kalliita, mutta 10 000 eurollakin saa jo tehtyä esimerkiksi kattoremonttia tai uuden kylpyhuoneen. Kokonaiskustannuksiin vaikuttavat paljon esimerkiksi materiaalivalinnat. 

Lainaa häitä varten

Häät ovat monelle elämän tärkein tapahtuma ja niihin halutaan panostaa kunnolla. Häiden järjestäminen kysyy aina kuitenkin myös rahaa. 10 000 euroa voi kuulostaa suurelta budjetilta, ja monelle se onkin. Mikäli kuitenkin haluat järjestää häät sadalle vieraalle pääkaupunkiseudulla, 10 000 euroa ei olekaan enää niin suuri budjetti. Häiden suurimpia kulueriä ovat juhlapaikan vuokra, ruokatarjoilut ja hääparin vaatetus sekä sormukset. Tavallisin keino on säästää rahaa häitä varten ja saada mahdollisesti taloudellista apua perheeltä tai sukulaisilta. Näin saadaan harvoin kuitenkaan kasaan koko häihin tarvittavaa summaa, joten lainan ottaminen voi tulla ajankohtaiseksi. 

Lainaa talouden vakauttamiseen

Kolmantena voidaan tarkastella lainan ottamista talouden tasapainottamiseksi. Tämä vaihtoehto voi tulla kysymykseen, mikäli talous on jo mennyt liian tiukalle useiden luottojen ottamisen ansiosta. Tunnettu termi ”yhdistelylaina” tarkoittaa sitä, että velallinen ottaa uuden lainan, jolla hän maksaa pois aiemmin ottamiansa lainoja. Näin jäljelle jää ainoastaan tämä uusi laina. Toisilla lainanvertailusivustoilla on oma kohta, jonka voi rastittaa, jos on hakemassa lainaa nimenomaan tähän tarkoitukseen. Silloin hakutuloksissa näytetään parhaiten lainojen yhdistelyyn soveltuvat vaihtoehdot. Tämän tyyppisillä lainoilla voi olla hiukan muista lainoista poikkeavia lainaehtoja.