MAINOS

Ylös, ulos ja treenaamaan

MAINOS -

Takana on täydellinen kesälomakausi. Loistavat kelit sai lähes jokaisen arjen luisumaan radaltaan ja siitä nautittiin kaikin tavoin. Syksy on ovella ja pyrimme palata normaaliin arkeen. 

Grillaaminen vaihtuu tuttuun ja turvalliseen kotiruokaan, töissä mietitään mitkä olisivat parhaat mainoslahjat asiakkaille ja rannalla löhöilyn sijaan ajatukset pyörivät treenaamisen aloittamiseen. Et ole yksin näiden ajatusten kanssa, sillä syksyn koputellessa ovella monet hakeutuvat uusien harrastusten pariin.

Mihin sitten Pietarsaaressa kannattaa suunnata, kun haluat päästä liikkumaan? 

Kuntoilua ja raitista ilmaa

Kaupungissa asuvat ovat onnekkaita, kun lähellä on merenranta, kaunista luontoa ja idyllisiä asuinalueita. Pelkästään lenkkeilyyn ei siis pääse kyllästymään. Halutessa voi kierrellä ympäri kaupunkia sijoitetuilla kuntolaatikoilla, joista löytyvään vihkoon voi kirjoittaa nimen osallistuaksesi arvontaan.

Pietarsaari tarjoaa ulkona liikkumiseen muun muassa pallokentät, uimarannat ja erilaisia ulkoiluun sopivia reittejä löytyy runsaasti ympäri kaupunkia.

Yleisurheilua nurmi- ja hiekkakentillä

Kouluvuosien jälkeen yleisurheilu tai pesäpallo ei välttämättä tunnu houkuttelevalta ajatukselta. Kun välissä on ollut tarpeeksi monta vuotta, niin ne ovat mukavaa vaihtelua perinteiseen lenkkeilyyn ja salilla treenailuun. Muistoja verestelemään pääset muun muassa keskusurheilukentällä, Itälän ala- tai yläkentällä, Ristikarin kentällä tai Hiekkakentällä. 

Frisbeegolf

Ehdoton tämän hetken suosikkilaji on frisbeegolf. Suomesta löytyy jo kymmeniätuhansia harrastajia ja uusia lyöttäytyy mukaan jatkuvasti. Aloittaminen on helppoa ja nopeaa, mutta lajin hallitseminen on todella vaikeaa. Tämä on asia, jossa piilee lajin vetovoima.

Voit lainata välineitä uimahallin kassalta ja lähteä kokeilemaan sopiiko harrastus sinulle. Seitsemän rataa löytyy osoitteesta Pietarinpuistikko 6. 

Uimarannat

Kun kaipaa pääsyä veden ääreen, kannattaa suuntautua yhdelle neljästä Pietasaaren uimarannoista. Fäboda Pikkuhiekasta, Fäboda kahvituvan rannalta, Fäboda Isohiekasta ja Vanhan sataman Kittholman rannalta löytyy upeita hiekkarantoja, joiden läheisyydessä voi uida, lenkkeillä tai pelata vaikka lentopalloa. Treenien jälkeen voit jäädä vielä nauttimaan merestä ja rannan läheisyydestä löytyvistä palveluista. 

Siistiä sisäurheilua sadepäivien varalle

Sadepäivät eivät treenaamista haittaa, koska Pietarsaaressa on sisätiloja urheiluun tarjolla runsaasti. Voit pakata messutuliaisena saadut t-paidat painatuksella kassiin ja suunnata jalkapallon, yleisurheilun, sulkapallon, voimistelun, tanssin ja monen muun lajin pariin. 

Silloin kannattaa suunnata esimerkiksi seuraaviin paikkoihin: 

  • Tellushalli

  • Eri koulujen, kuten Bonäs, Etelänummi ja Gymnasietin salit

  • Urheilutalolta löytyy esimerkiksi pallosali, tanssisali, budosali, pingispöytä ja keilahalli

  • Rettig Sport Centeristä löytyy kaukalot salibandyyn, lentopalloon tai sulkapalloon

Lisäksi kaupungista löytyy uimahalli, jossa on monitoimiallas, lastenallas, poreallas, opetusallas, kuuden radan uima-allas ja hyppytorni.

Energiaa syksyyn historiallisessa ympäristössä

Kaupunki ei viehätä pelkästään idyllisellä ympäristöllään, vaan tarjoaa asukkailleen uskomattomat mahdollisuudet oman hyvinvoinnin ylläpitoon. Merenranta, metsä, kauniit puisto- ja puutarha-alueet sopivat täydellisesti ulkoilmaihmiselle ja mieluummin sisällä treenaaville löytyy lähes rajattomat mahdollisuudet eri lajien parissa.