MAINOS

Miten rahoittaa kesäloma järkevästi?

MAINOS -

Ranska, Japani vai Brasilia? Matkakohteita on kymmeniätuhansia, joten kohteen valitseminen ei aina ole helppoa. Välillä kohde määräytyy omien haaveiden ja mielikuvien sekä budjetin perusteella, toisinaan vaikkapa tuttavapariskunnan vinkeistä. Kun tietää minne haluaa mennä ja mitä haluaa tehdä, voi aloittaa matkan suunnittelun.  

Tänä päivänä pystyy pakettimatkan sijasta itse suunnittelemaan ja vertailemaan eri mahdollisuuksia, jotta löytää omaan budjettiin sopivan matkan. Tässä muutamia vinkkejä siihen, mitä kaikkea voit tehdä, jotta oma unelmamatkasi onnistuisi.  

Ajankohta vaikuttaa lentolipun hintaan

Poissa ovat ne ajat, jolloin parhaat lentohinnat löytyivät tiistaisin yhden aikaan tai 50 päivää ennen matkaa. Lentojen hinnat vaihtelevat päivittäin, ja lentoyhtiöiden tavoite on saada koneet täyteen. Halvimpia lentohintoja etsiessä vanha viisaus pitää paikkansa: aikainen lintu nappaa madon. Kannattaa siis olla ajoissa. Mitä aikaisemmin varaat, sitä halvemmalla yleensä saat lennot.  

Jos hyvä tuuri käy, voit saada halvat lentoliput tietenkin myös viime tipassa tarjouksena tai äkkilähtönä, mutta niiden varaan ei kannata laskea, jotta oma unelmamatka ei mene piloille. Hinnoittelu on arvaamatonta ja hintoja vertailemalla voi säästää paljonkin. Vastaan on tullut esimerkiksi 1200 euron Balin lento, jonka olisi saanut 500 eurolla, koska lennolla oli peruutuspaikka. Tässä tapauksessa olisi alennettuun hintaan päässyt helposti unelmakohteeseen.  

Lentolippujen hinnoissa säästää, kun tekee perusteellisen vertailun ja seuraa hintoja. Esimerkiksi Norwegian tarjoaa hyvän mahdollisuuden nähdä lipun hinnan tietylle lentopäivälle. Jos vaikka lähtö olisi maanantain sijasta tiistaina, hinnasta voi helposti pudota 40 %. Sama pätee paluulentoon. Sunnuntai on yleensä suosituin paluulentopäivä. Jos sen sijaan ottaa paluulennon maanantaille, voi säästää jopa puolet lentolipun hinnasta.  

Lentojen vertailusivustoja löytyy nykyään useita, joten tutkimusta ja seurantaa kannattaa tehdä, jotta omaan budjettiin sopiva lento löytyy. Säästöä voi myös saada äkkilähdöillä, jotka voivat olla jopa puolet halvempia.  

Jos sopiva äkkilähtö löytyy, mutta lomakassa ei ole vielä kasassa, voi matkan rahoittaa ottamalla matkalainaa: sen voit nostaa vakuudettomalla lainalla netistä. Vakuudettoman lainan etuna on, ettei pankille tarvitse antaa vakuuksia. Luotonmyöntäjät katsovat, minkälainen taloudellinen tilanne ja maksukyky sinulla on. Esimerkiksi hakemalla kulutusluottoa Nordic Bank -lainavertailun kautta saat lainapäätöksen haetulle summalle jo muutamassa minuutissa ja voit helposti säästää vertailemalla eri lainatarjouksia, jotta saat rahat kasaan äkkilähtöä varten.  

Säästä rahaa vertailemalla hotellien hintoja

Sen lisäksi, että voit verrata lentojen hintoja, voit säästää myös vertaamalla eri majoitusvaihtoehtoja. Jos valintasi on pakettimatkan sijasta itse suunniteltu matka, niin lentojen lisäksi majoitukseen löytyy valtava määrä vaihtoehtoja. Verkosta löytyy paljon sivustoja, joilla voit vaivattomasti tehdä hotellivertailun. Hotelleja voit helposti verrata esimerkiksi momondo, hotels.com tai booking.com -sivustojen kautta.  

Syötä sivuistoille matkapäivät ja kohdekaupungin, niin saat nähdä eri sivustojen tarjoamat hotellien hinnat. Halutessasi voit asettaa lisää hakukriteerejä omien toiveidesi mukaisesti. Sivustoilta löytyy esimerkiksi aikuisille suunnattuja hotelleja, pariskunnille suunnattuja romanttisia majapaikkoja sekä perheelle sopivia hotelleja. Jälleen voit säästää helposti olemalla joustava matkapäivien kanssa.  

Olisiko Airbnb sinulle sopiva vaihtoehto?

Nykyään on suosittua majoittautua hotellin sijaan jonkun kodissa. Airbnb on ollut toiminnassa vuodesta 2008 ja on nykyään erittäin suosittu majoitussivusto. Sivustolla on laaja valikoima erilaisia kohteita ja majoitustyyppejä: on eri kokoisia huoneistoja kerrostaloissa, omakotitaloja ja kaikkea niiden väliltä. Parasta Airbnb:ssä on, että se voi viedä sinut askeleen lähemmäs paikallista kokemusta. Kun elät paikallisten keskellä, voit nähdä, miten he elävät ja olla enemmän vuorovaikutuksessa heidän kanssaan.  

Airbnb-majoitus voi olla kaupungin keskustassa tai lähiössä tai se voi myös olla omistajien kanssa jaettu asunto. Se voi myös olla jonkun loma-asunto rannalla tai joku muu tuhansista eri vaihtoehdoista. Nämä kohteet eivät ole perinteisiä hotellikokemuksia. Sen lisäksi että näissä kohteissa pääset usein halvemmalla, kokemus on rikkaampi, koska majoitus on jonkun paikallisen järjestämä.  

Lomamatkan järjestäminen on siis käytännössä lähinnä makuasia, mutta hintojen vertailu kannattaa aina. Pääset todennäköisesti edullisemmin, kun hoidat itse matkajärjestelyt. Tässä kohtaa kannattaa kuitenkin miettiä, miten paljon arvostat omaa aikaasi. Jos haluat pelata varman päälle ja keskittyä nauttimiseen ja fiilistelyyn, valmiin pakettimatkan ostaminen voi olla paras vaihtoehto.  

Pakettimatkalla voit matkustaa huolettomasti ja vähentää stressiä mahdollisista unohduksista. Matkatoimistojen kallis hintataso voi toisinaan yllättää, joten rahoitus kannattaa tietenkin miettiä hyvissä ajoin etukäteen. Mikäli tilin saldo ei riitä matkan maksamiseen, kannattaa kilpailuttaa matkalaina Nordicbankin maksuttoman lainavertailun avulla. Voit hakea jopa 20 000 euron lainaa unelmien lomamatkan toteuttamiseksi.