MAINOS

Vuokra-auton voi nyt vuokrata mistä vain

MAINOS -

Auton omistaminen on kamalan kallista, sillä kuluja tulee pelkästään siitä, että auto seisoo pihalla. Mikäli autolla ajaa, nousevat kulut, sillä tällöin sitä pitää tankata ja se vaatii muutenkin jatkuvaa huolenpitoa. On helppoa todeta, että auton omistaminen maksaa ja autoa ei kannata omistaa, mikäli sillä ei aja säännöllisesti.

Elämäntilanteet muuttuvat ja auto saattaa jäädä vähälle käytölle. Toisinaan auton tarve on myös kausittaista, jolloin joinain aikoina autolla ei tule lähdettyä liikenteeseen juuri ollenkaan. Näinä aikoina auto seisoo usein tyhjänpanttina ja ruostuu pihalla tai tallissa.

Auton ei tarvitse kuitenkaan enää seisoo yksin, vaan auton omistajana voit laittaa autosi tuottamaan rahaa! Lue tämä artikkeli ja kuulet kuinka tämä kaikki käy!

Mitä vertaisvuokraus on?

Tilanne, jossa yksityishenkilö voi vuokrata yksityishenkilölle auton tai mitä vain omaisuutta, on nimeltään vertaisvuokraus. Vertaisvuokrauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa yksityishenkilö käyttää toisen yksityishenkilön omaisuutta rahaa vastaan. Tällöin jo olemassa olevat resurssit pystytään hyödyntämään 100 % tehokkuudella, ja turhaan tyhjillään olevat tavarat pääsevät jatkuvaan käyttöön.

Nykyään vertaisvuokraus on todella trendikästä, sillä ihmisten arvot ovat muuttuneet kohti ekologisempia ja loogisempia, joten velattomuus ja kaiken itse omistaminen ei ole enää nuorten ja nuorehkojen ihmisten arvojen mukaista. Ihminen haluaa nauttia elämästään ja tehdä kaikkea, mikä tekee hänet onnelliseksi, mutta kaikkea ei tarvitse enää itse omistaa. Hyvä esimerkki tästä on esimerkiksi Airbnb asunnon vuokraaminen lomamatkan tai työmatkan ajaksi.

Auton vertaisvuokraus voi kuulostaa hieman pelottavalta, mutta sitä se ei ole. Lue seuraava kappale ja kuulet, kuinka se käy.

Miten auton vuokraus toimii?

Auton vertaisvuokraus käy niin, että auton omistaja kirjautuu jollekin netin vertaisvuokraus sivustolle, kuten esimerkiksi GoMore -sivustolle ja asettaa autonsa vuokralle. Tässä vaiheessa auto tarkistetaan, eli esimerkiksi sen vakuutukset käydään läpi ja katsotaan, että auto varmasti soveltuu tähän tehtävään.

Kun auto on saatu listattua, omistaja määrittää sille vuokrahinnan ja ne ajat, jolloin auto on vuokrattavissa. Autoa tarvitsee vuokrata vain silloin, kun omistaja sitä itse haluaa eli omistajan oma käyttö on helppo priorisoida.

Vuokraaja löytää auton samalta sivustolta ja varaa sen. Hän ottaa yhteyttä auton omistajaan ja tapaaminen sovitaan. Auto luovutetaan ja tarkistetaan sekä luovutuksen, että palautuksen yhteydessä. Näin voidaan olla varmoja siitä, että autolle ei ole käynyt mitään matkan varrella.

Miksi auton vuokraus kannattaa?

Auton vuokraus kannattaa sen takia, että vuokraamalla sen voi laittaa helposti tienaamaan. Mikäli toinen vaihtoehto on se, että perheen auto seisoo pihassa tyhjänpanttina, on auton vuokraaminen huomattavasti järkevämpää. Vuokra-auto tuo passiivisia tuloja ja mikäli auto seisoo pitkään tyhjänä, on senkin kannalta parempi, että se pääsee välillä liikenteeseen.

Oletko harkinnut autosi vuokrausta? Kokeile sitä nyt!