MAINOS

Säästä rahaa yhdistämällä lainasi ja lähde viikonloppumatkalle Pietarsaareen

MAINOS -

Kotimaamatkailu on nyt kovassa huudossa. Ulkomaille matkustaminen ei ole tällä hetkellä se turvallisin vaihtoehto, mutta ei huolta: Suomesta löytyy monia mielenkiintoisia ja vierailemisen arvoisia kohteita, joissa pääset kuuntelemaan historian siipien kahinaa, ihailemaan arkkitehtuuria, ja nauttimaan kaupunkien paikallisista herkuista ja antimista. Usko tai älä, myös Suomen rajojen sisällä on mahdollista kokea kulttuurieroja.

Pietarsaari on yksi näistä kohteista. Pietarsaaressa pääset kiertelemään vanhassa kaupungissa, ihailemaan kaupungin vanhoja puurakennuksia, sekä seikkailemaan luonnossa. Kaupunki on monelle varsin tuntematon matkakohde. Aiemmin pääosin ruotsinkielinen Pietarsaari perustettiin vuonna 1652. Pohjanlahdella sijaitsevasta pikkukaupungista tuli varsin merkittävä kauppakeskus sijaintinsa vuoksi. Tiesitkö, että muun muassa runoilija Johan Ludvig Runeberg syntyi siellä vuonna 1804?

Nappaa siis mukaan mukavat kengät ja lähde lataamaan akkujasi rentouttavalle viikonloppumatkalle Pietarsaareen. Läntisessä Suomessa sijaitseva Pietarsaari on yksi Länsi-Suomen kauneimmista ja historiallisimmista kaupungeista, jossa sekä sielu että silmät lepäävät.

Vanhoja rakennuksia Pietarsaaressa

Pietarsaaren vanhassa kaupungissa pääset tutustumaan kauniisiin puurakennuksiin ja jugend-tyylisiin rakennuksiin, sekä pietarsaarelaiseen kultuuriin. Kaupungissa järjestetään säännöllisin väliajoin erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä, elokuvailtoja, ja teatteria. Pietarsaaresta löytyy jokaiselle jotakin.

Pääset hurauttamaan Pietarsaareen helposti vaikkapa autolla, linja-autolla tai junalla. Pietarsaaressa vallitseva rauhallisen historiallinen ilmapiiri on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Vaella rantoja pitkin, ruokaile yhdessä kaupungin monista ravintoloista, piipahda näyttelyssä, ihaile Pietarsaaren kaunista arkkitehtuuria.

Kotimaan rajojen sisällä matkustaminen ei suinkaan ole ilmaista huvia, ja rahaa menee helposti majoitus- ja ruokailukustannusten lisäksi vaikkapa lippuihin ja ostoksiin. Kaipaatko lisävaroja? Onko sinulla olemassa olevia lainoja? Yhdistä lainasi, ja säästä rahaa.

Jos sinulla on monta samanaikaista lainaa, joudut mitä todennäköisimmin maksamaan erilaisia maksuja ja korkoja. Tämä tarkoittaa, että yhdistämällä lainasi pääset eroon näistä ylimääräisistä maksuista, ja maksat vain yhtä korkoa. Etenkin lyhyiden lainojen korot voivat olla todella suuria. Yhdistämällä lainasi säästät myös eräpäivänä tapahtuvissa rahasiirroissa. Yhdistämällä lainasi voit näin helposti säästää rahaa esimerkiksi pieniin viikonloppumatkoihin ja kotimaamatkailuun.

Kotimaan matkailu avartaa

Pietarsaari on rentouttava vierailukohde niin kesäisin kuin talvisinkin. Pietarsaaren rannalta avautuu kaunis näkymä sitä ympäröivien maisemien ylitse. Vanhassa kaupungissa on kauniiden puurakennusten lisäksi pieniä liikkeitä ja kahviloita. Vanhan kaupungin museoissa pääset ihailemaan vaikkapa erilaisia taidenäyttelyitä ja kaupungin historiaan sidoksissa olevia esineitä. Alueen historian siipien kohina ja mielenkiintoinen, ainutlaatuinen ilmapiiri on ehdottomasti kokemisen arvoinen ja vertaansa vailla.

Vanha kaupunki, joka tunnetaan myös Skatana, on yksi Suomen suurimmista puutaloalueista. Sen rakennuksia on entisöity ja kunnostettu vuosien varrella, mutta rakennukset ovat pääosin alkuperäisten suunnitelmien mukaisia.

Alue on kulttuurisesti ja historiallisesti arvokas paikka, jossa historia kohtaa nykypäivän. Skatan ensimmäiset talot rakennettiin jo 1700-luvun alussa sataman ja meren läheisyyteen. Alue muuttui nopeasti työväenluokan suosimaksi alueeksi, kun alueella sijaitseva tupakkatehdas kasvoi 1890-luvulla ja tehtaasta tuli kaupungin suurin työnantaja.

Tämä suojattu naapurusto on suurimmaksi osaksi säilynyt alkuperäisessä kunnossaan. Tiukat määräykset takaavat, että alue säilyttää aidon ilmeensä ja historiansa. Nykyään Skata on yksi kaupungin kauneimmista ja houkuttelevimmista asuinalueista.

Kotimaamatkailu avartaa ja auttaa katsomaan tutuksia kokemia asioita uusin silmin.

Kotimaamatkailulla on paljon pienempi hiilijalanjälki ja vaikutus ympäristöön kuin esimerkiksi ulkomaille matkustamisella. Hiilijalanjälki on erityisen pieni, jos matkustat esimerkiksi junalla tai vaikkapa linja-autolla lentokoneen sijasta. Junalla tai bussilla matkustamisessa on myös muita etuja: voit esimerkiksi ihailla ikkunasta maisemia. Hyppää siis junaan tai bussiin, ja sukella ihmeellisen kotimaasi jännittävään ja värikkääseen maailmaan!