MAINOS

Pienikorkoinen laina verkosta

MAINOS -

Koronaviruksen myötä lainojen korot ovat laskeneet ennätyksellisen alhaalle myös vakuudettomien luottojen osalta. Pienikorkoinen laina onkin mahdollista hakea verkosta, jos omat luottotiedot ovat kunnossa ja taloudellinen tilanne hyvä. Edullisia vakuudettomia lainoja voi vertailla sivustolla Vertaalaina.fi. Vakuudettomiin luottoihin vaikuttaa 1.7.-31.12.2020 väliaikainen korkokatto, joka on 10%. Tämän lisäksi lainan kulut saavat olla korkeintaan 150€/vuodessa, eikä kustannusten määrä saa ylittää päivää kohden 0,01:tä prosenttia luottosopimuksen mukaisesta luoton määrästä tai luottorajasta luottosopimuksen voimassaoloajalta. Vuonna 2021 palataan jälleen korkokattoon, joka on 20%, joten lainojen korot tulevat taas nousemaan normaalille tasolle. Jos lainan maksaa takaisin vuoden 2020 aikana, tulee lainan nimelliskorko olemaan kuitenkin koko laina-ajalta alle 10%.  

Lainavertailun kautta edullinen laina 

Lainavertailu on hyvä ottaa mukaan lainan hakemiseen, koska sen avulla voi säästää lainan koroissa ja kuluissa. Lainavertailu-sivustot auttavat löytämään aina sillä hetkellä edullisimman lainan. Uusilaina.fi -sivuston lainavertailussa on mukana myös kivijalkapankkien myöntämät vakuudettomat luotot, joten vertailu on laaja ja perusteellinen. Osa lainasivustoista edellyttää lainahakemuksen lähettämistä, jotta asiakas saa aina oman henkilökohtaisen lainatarjouksen, joka pohjautuu asiakkaan antamiin taloudellisiin tietoihin. Lainavertailussa onkin mukana lainapaikkoja, joiden tiedoissa on kerrottu mille välille myönnettävien lainojen nimelliskorot jaottuvat ja lopullinen korko selviää vasta varsinaisesta lainatarjouksesta. Lainojen vertaileminen edellyttääkin usein ainakin muutaman lainahakemuksen lähettämistä. Lainahakemus ei kuitenkaan itsessään sido ottamaan lainaa, joten lainahakemuksia voi lähettää huoletta useampaan paikkaan.  

Lainojen kilpailutus säännölliseksi 

Lainojen kilpailuttaminen on hyödyllistä ottaa osaksi oman talouden hoitoa. Viime vuosina vakuudettomissa alle 2000 euron lainoissa nimelliskorko on laskenut 50%:sta väliaikaiseen 10%:n ja isompien lainojen osalta korkoja on voinut vielä alkuvuodesta 2019 periä jopa satoja prosentteja. Muutokset eivät ole koskeneet jo olemassa olevia lainoja, joten lainavertailu tai lainojen yhdistäminen on ollut ainoa tapa päästä eroon kalliista lainoista. Lainojen korkomuutoksiin onkin hyvä reagoida aina kilpailuttamalla omat lainat. Laina-ala on ollut muutosten kourissa jo ennen koronavirusta ja virus vain entisestään vauhditti muutoksia korkojen kohtuullistamisesta. On kuluttajan etu, että vakuudettomat luotot ovat nyt edullisempia koroiltaan ja kuluiltaan. Ehdot lainan saamiseen ovat kuitenkin kiristyneet, joten lainoja ei myönnetä enää niin heppoisin perustein. Toisaalta tämä helpottaa sitä, että lainakierteeseen joutuminen katkeaa nopeammin. Katso esim. takuusäätiö.fi. Myös positiivisen luottorekisterin käyttö tulee toivottavasti vähentämään maksuhäiriöisten määrää tulevina vuosina.    

Yrityslainojen vertailu netissä 

Vakuudettomia yrityslainoja voi vertailla sivustolla Yrityslainat.net. Yrityslainat eivät ole uuden väliaikaisen korkokaton piirissä, joten yrityslainoja eivät koske uudet säädökset. Myös osamaksu-sopimukset ja luottokortit toimivat edelleen 20% nimelliskorkoa koskevan korkokaton alla. Yrityslainojen osalta on kuitenkin myös tarpeen vertailla eri yrityslainavaihtoehtoja ennen lopullista päätöstä lainan ottamisesta. Yritysten kohdalla kannattaa usein selvittää myös mahdollisuus vakuudellisiin yrityslainoihin.