MAINOS

Onko halvin laina aina paras vaihtoehto?

MAINOS -

Jokainen, joka tarvitsee lainaa, haluaa tietenkin saada lainan mahdollisimman edullisesti. Lainan edullisuuteen vaikuttaa monet seikat, joista suurin tekijä on lainan korko. Löytääkseen itselle halvimman lainan, tulee katse kiinnittää lainan korkoon, mutta samalla myös lainan kokonaiskustannuksiin sekä itse lainamuotoon. Kuulostaako kaikki monimutkaiselta? Alkuun ehkä, mutta muutamalla vinkillä löydät itsellesi sopivan lainan.  

Halvin laina löytyy vertailemalla

Lainaa hakiessa on vaikea tietää, onko kyseessä edullinen laina, ellei vertailtavana ole myös muita lainatarjouksia. Sen vuoksi on tärkeä pyytää lainatarjoukset mahdollisimman monelta pankilta ja rahoitusyhtiöltä. Tässä hakijan apuna toimii maksuton lainojen kilpailutuspalvelu VarmaLaina.fi, joka välittää käsiteltäväksi jätetyn hakemuksen yli 30 lainantarjoajalle.

Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö arvioi hakijan hänen ilmoittamien tietojen pohjalta. Luottoarviossa otetaan huomioon hakijan maksukyky, haettava lainasumma ja maksuaika. Riskianalyysin pohjalta lainantarjoajat jättävät oman lainatarjouksensa, jos kriteerit täyttyvät.

Lainanhakija saa tutustua saamiinsa lainatarjouksiin rauhassa useamman päivän ajan. Tarjouksissa kannattaa ottaa tarkempaan tarkasteluun lainan todellinen vuosikorko. Lainan nimelliskorko tarkoittaa lainan koron suuruutta, mutta todellinen vuosikorko pitää sisällään lainan koron ja kulut yhteensä. Lainan todellinen vuosikorko on hyvä mittari, kun arvioi lainan edullisuutta.

Korkotason lisäksi kannattaa laskea lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle. Vaikka tämä voi tuntua tylsältä, kannattaa tarkempi laskelma tehdä, koska tällä tavoin pystyy tarkistamaan, että kyseessä on pidemmällä aikavälillä oleva halvin laina. Tämä on hyvä tehdä esimerkiksi, jos mietit lainatarjouksen hyväksymistä kahden hyvin samanlaisen tarjouksen välillä. Kokonaiskustannukset laskemalla käy ilmi, kuinka paljon laina tulee maksamaan kaikkine kuluineen koko laina-aikana.

VarmaLaina.fi sivulla on selkeä lainalaskuri, jonka avulla lainan kokonaiskustannusten laskeminen käy nopeasti. Lainalaskuriin syötetään tarjouksen lainasumma, laina-aika, nimelliskorko sekä muut lainaan kohdistuvat kulut. Laskuri laskee lainalle kuukausierän suuruuden, todellisen vuosikoron, maksuerien määrän, koron osuuden sekä lainan kokonaiskustannukset.  

Lainan valintaan vaikuttaa lainan käyttötarkoitus

Lainan koron ja kulujen lisäksi lainan valintaan vaikuttaa lainatyyppi. Aina ei voi pelkästään vertailla lainan korkokuluja, jos lainatuote on lainanhakijan tarkoitukseen ihan vääränlainen. Esimerkiksi henkilön, joka tarvitsee suuremman summan rahaa käyttöönsä heti, ei kannata valita joustoluottoa, jota nostetaan tilille pienemmissä erissä. Myöskään henkilön, joka etsii lainaa auton ostoon, ei kannata valita nopeasti tilille maksettavaa pikavippi, joka on tarkoitettu usein akuuttiin rahantarpeeseen.

Mieti siis, ennen lainan ottamista millaista lainaa tarvitset? VarmaLaina.fi palvelun kautta tavoitat monen tyyppisen lainatuotteet, kuten kulutusluottoa, pikavippiä sekä joustoluottoa tarjoavat pankit ja rahoitusyhtiöt. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset vertailtavaksesi ja katso millainen laina sopii sinulle. Kaikki lainan kilpailutuksessa mukana olevat lainantarjoajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia tai takausta.