MAINOS

Vertaa lainoja - Lainaa ei kannata hakea ilman vertailua

MAINOS -

Lainojen vertaileminen ja kilpailuttaminen on aina erittäin tärkeää, kun hakee lainaa netistä. Lainojen kuluissa ja koroissa on aina suuria eroja ja kilpailuttamalla useita lainapalveluita, saa selville sen, mistä voi saada edullista lainaa.

Nyt lainojen uudelleen kilpailuttaminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan aikaisemmin. Syy tähän on vakuudettomien lainojen ennätysalhaiset korot.

Syyskuussa 2019 suomessa säädettiin laki, joka rajoitti vakuudettomien lainojen nimelliskoron korkokatoksi 20 %. Muut lainaan kohdistuvat kulut rajattiin siten, että ne voivat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Tämä lakimuutos sai tuhannet suomalaiset kilpailuttamaan lainansa uudelleen ja vaihtamaan korkeakorkoiset lainat uuteen ja edullisempaan lainaan.

Nyt kun COVID-19 pandemia on valloillaan, päätettiin suomessa asettaa väliaikainen laki, joka puolittaa tuo korkokaton vain 10 % suuruiseksi. Tämä väliaikainen laki on voimassa 31.12.2020 asti, jonka jälkeen normaali 20 % korkokatto palaa voimaan.

Joten nyt jos koskaan kannattaa kilpailuttaa vanha laina uudelleen sillä kaikki lainatarjoukset joita saat, ovat korkeintaan 10 % nimelliskorolla.   

Hae lainaa luotettavasta lainojen vertailupalvelusta

Netissä toimii kymmeniä erilaisia lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen erikoistuneita palveluita, joista voi hakea lainaa jopa 60.000 euroon asti.

Suuri osa näistä palveluista on ulkomaalaisessa omistuksessa. Lainan kilpailuttaminen edellyttää aina omien henkilötietojen antamista, joten kannattaa olla tarkkana siitä, mihin palveluun omat tietonsa haluaa antaa.

Tämän vuoksi kannattaa aina ennen tietojen luovuttamista tarkistaa se, löytyvätkö sivustolta palvelun yhteystiedot ja palvelun omistajan osoitetiedot. Myös asiakaspalvelun yhteystiedot on hyvä tarkistaa, sillä asiointi on varmasti helpompaa kun asiakaspalvelu on suomenkielinen.

Reilun vertailupalvelun tunnistaa myös siitä, että siellä kerrotaan avoimesti myös se, mitkä pankit ja luotonantajat ovat mukana antamassa omaa lainatarjoustaan.

Kotimainen VertaaLainaa.fi palvelu täyttää kaikki edellä mainitut kriteerit ja on ollut mukana jo yli 400.000 erilaisessa lainaratkaisussa.  

Tee lainojen vertailusta helpompaa

Kotimainen VertaaLainaa.fi lainavertailu auttaa kaikkia lainan kilpailuttamisessa. Palvelun toimintaperiaate on varsin selkeä, sillä heidän tarkoitus on auttaa kaikkia saamaan mahdollisimman edullista lainaa.

Kun käytät VertaaLainaa.fi palvelua lainojen kilpailuttamiseen, tavoitat yhdellä hakemuksella jopa yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa. Lainatarjousten pyytäminen on aina täysin maksutonta, eikä lainatarjousten pyytäminen sido hakijaa mihinkään.

Saatuaan lainatarjoukset lainanhakija saa tutustua niihin kaikessa rauhassa ja vertailla eri pankkien lainatarjouksia toisiinsa.  

Vaihda monta lainaa yhdeksi lainaksi

Jos sinulla on lainaa useasta eri palvelusta, voisi lainojen yhdistäminen yhdeksi edullisemmaksi pankkilainaksi olla paikallaan. Lainojen yhdistäminen tuo säästöä kun jatkossa maksaa lainan kiinteät kulut vain yhdestä lainasta. Yhdistelylainan korko on myös yleensä pienempi, koska kyseessä on suurempi laina.

Lainojen yhdistäminen tuo myös selkeyttä oman talouden hallintaan, kun usean eräpäivän muistamisen sijaan tarvitsee muistaa vain yhden lainan eräpäivä.

VertaaLainaa.fi palvelun kautta myös lainojen yhdistäminen on mahdollista. Lasket vain yhteen ne lainat ja muut osamaksut jotka haluat yhdistää ja pyydät sille summalle maksuttomat lainatarjoukset.  

Vertaa lainoja oikein

Kun olet hakenut lainaa ja saanut lainatarjoukset nähtäväksesi, voit aloittaa niiden vertailun. Lainatarjouksissa on esitettynä lainan nimelliskorko, lainan tilinhoitomaksut, perustamismaksut ja muut kulut.

Lainatarjouksissa on myös esillä lainan todellinen vuosikorko, joka kertoo sen mikä lainatarjouksista on edullisin. Lainan todellista vuosikorkoa laskettaessa otetaan huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut, joten mitä suurempi lainan todellinen vuosikorko on, sitä kalliimmasta lainasta on kyse.

Muista siis kiinnittää huomio lainan nimelliskoron sijaan lainan todelliseen vuosikorkoon.