Paikallisuutiset

Yrittäjä Heikki Seppälä ostaa Pietarsaarenseudun OP:n entiset tilat – vuokralaisia haetaan

Entinen Pietarsaarenseudun Osuuspankin toimitila Pietarsaaren torilla siirtyy yrittäjä Heikki Seppälän omistukseen. Taloon haetaan nyt vuokralaisia. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaarenseudun Osuuspankin entinen pankkihuoneisto torin laidalla siirtyy vaasalaisen yrittäjän Heikki Seppälän omistukseen. Myös Jakob Centerin liiketilat sekä osan Esplanadi-kiinteistöstä Kävelykadulla omistava Seppälä vahvistaa asian toimitukselle.

– Kauppaa ei ole vielä tehty, mutta sopimus siitä on. Jos on sovittu, että kauppa tehdään, sitten se tehdään, Heikki Seppälä sanoo.

Osuuspankin entiset toimitilat eivät Seppälän mukaan muodosta kiinteistöä, vaan ovat yksi osakehuoneisto viereisestä kerrostaloyhtiöstä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Heikki Seppälä piipahti nyt valmistuneen uudisrakennuksensa harjakaisissa viime vuoden marraskuussa. Kuva: Pirkko Högkulla

Tiloja on tarjottu vuokralle jo parin viikon ajan. Toistaiseksi vuokrasopimuksia ei ole tehty.

– Valitettavasti ei. Etsin hyvinkin aktiivisesti avoimia ehdotuksia. Toivon myöskin, ettei tiloja tarvitsisi hirveästi ruveta rakentamaan uusiksi, Seppälä sanoo.

Hän on valmis vuokraamaan tilat toimijoille laidasta laitaan. Itse hän näkisi mieluiten talossa kauppahallin, mutta arvioi samalla, että sellainen ratkaisu ei ole tätä nykyä kovin realistinen.

– Jos miettii vaikka Vaasan kauppahallia, joka on hyvällä paikalla ja toriparkki vieressä, silti tiloista puolet on tyhjillään ja loputkin yrittäjät kärsivät asiakaspulasta. Enkä usko että perinteistä kauppaakaan siinä kukaan saisi kannattavasti toimimaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seppälän mielestä tiloissa pitäisi olla toimintaa, joka palvelee tavalla tai toisella kaupunkikeskustaa. Sama pätee Jakob Centerin vielä tyhjillään olevaan Kävelykadun ja Otto Malminkadun kulmahuoneistoon.

– Kiinnostusta siihen on jonkin verran ollut. Toimijan tulisi olla sellainen, joka kiinnostaa myös talon muita yrittäjiä. Siihen on tehty tavallaan sisäkäytävä, josta pääsee kävelemään läpi. Jos toiminta sulkisi sen, idea menee vähän pilalle.

Keskustan pitää olla keskusta, Heikki Seppälä sanoo.

– Jos se autioituu, menee tylsäksi koko kaupunki.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä