Paikallisuutiset

Yle: Pietarsaaressa toimiva venevalmistaja Nautor irtisanoo lähes 30 – Saattaa palkata osan irtisanotuista uudelleen

Nautor valmistaa pääasiassa Swan-purjeveneitä, mutta tuoteperheeseen kuuluu myös muutamia moottorivenemalleja.

Pietarsaaressa toimiva venevalmistaja Nautor on ilmoittanut irtisanovansa lähes 30 työntekijää. Irtisanomiset koskevat kahtakymmentä työntekijää, seitsemää toimihenkilöä ja yhtä ylempää toimihenkilöä.

Vaikka irtisanomiset ovat väistämättömiä, yritys odottaa kuitenkin pystyvänsä työllistämään osan irtisanotuista uudelleen.

Yle Österbotten kertoi asiasta ensimmäisenä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henkilöstöpäällikkö Magnus Ljungin mukaan tilanne on parantunut kesän aikana, kun yritys on saanut uusia tilauspyyntöjä ja allekirjoittanut esisopimuksia. Lisäksi omistajanvaihdos on tuonut lisävakautta yrityksen tilanteeseen.

Ljungin mukaan venealalla tilanteet voivat vaihdella voimakkaasti, sillä isot projektit voivat nopeasti muuttaa työvoiman tarvetta.

– Yksi vene työllistää reilusti yli 50 henkilöä seuraavan kahden vuoden ajan. Ei siis tarvita hirveästi projekteja, ennen kuin tilanne muuttuu, hän toteaa Yle Österbottenille.

Kesäkuussa yt-neuvotteluista ilmoittaessaan Nautor arvioi, että irtisanomiset koskisivat 30 työntekijää, 15 toimihenkilöä ja viittä johtavaa virkamiestä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä