Paikallisuutiset

Veitsen terällä – Pietarsaaresta löytyy yritys, joka ei oikein voi pitää ääntä itsestään

Brisa sai aikoinaan alkunsa retkiluistimen terästä. Nyt hoidettavana on mittava verkkokauppa veitsen harrastajille ja valmistajille. Toisena tukijalkana on omaa tuotantoa.

Martin Jussila työskentelee ostajana, Mathias Flink toimitusjohtajana ja Sören Jansson myyntivastaavana omistamassaan Brisa Oy:ssä. Lämpimänä muotoutuvaa thermoplast -materiaalia käytetään mm. tuppien valmistuksessa. Kuva: Pirkko Högkulla

Penviikin teollisuusalueelta Pietarsaaresta löytyy firma, joka ei hirveästi pidä ääntä itsestään. Vuodesta 1995 toimineen Brisa Ab Oy:n näkyvyyttä verkossa toki mieluusti lisättäisiin, mutta markkinoinnin kasvattamiselta vie terää yksi tuotteista: veitsi.

– Koska veitsessä on terä, se luokitellaan aseeksi, eli kielletyksi sisällöksi, jota ei voi mainostaa Google-verkostossa, toteaa myyntivastaava Sören Jansson.

Yritys pyörittää mittavaa verkkokauppaa veitsen harrastajille ja veitsen valmistajille. Toisena tukijalkana on tuotannossa teriä sekä parikymmentä omaa Brisa-veitsimallia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ostamme usealta eri toimittajalta ja myymme lukuisiin maihin.

Liikevaihto oli vuonna 2022 noin 1,6 miljoonaa euroa ja toimitusjohtaja Mathias Flinkin mukaan tavoitteena on viiden vuoden tähtäimellä kahden miljoonan rajan rikkominen.

– Puumateriaalia hankitaan Suomesta ja Saksasta, kertoo Brisan toimitusjohtaja Mathias Flink. Kuva: Pirkko Högkulla

Suuri osa tarjolla olevista tuotteista lähtee Brisan pakkaamolta ulkomaille. Kauppaa tehdään yhteensä viiteenkymmeneen maahan, pitkin poikin Eurooppaa ja Yhdysvaltoihin.

– Niin materiaaleja kuin valmiita veitsiä ostavia asiakkaita on tietenkin myös kotimaassa. On yksityisiä asiakkaita eräilijöistä kalastajiin ja metsästäjiin sekä oppilaitoksia erämaalinjoista puutyöluokkiin, Sören Jansson kuvailee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Veitsi hankintaan usein lahjaksi eräilijälle tai firmalahjana eläkelöityvälle, veitsejä harrastavalle työkaverille.

Ensimmäinen oma veitsi tehdään usein edullisemmasta teräksestä ja kahvamateriaalista. Seuraaviin halutaan yleensä panostaa enemmän.

– Tuppi valmistetaan usein nahasta. Lisäksi käytetään thermoplastia, jota voi lämmitettynä muotoilla haluttuun muotoon ja materiaalina se kestää yhä uudelleen lämmityksen, jos ei heti menekään kuin Strömsössä. Sitä voi käyttää moneen muuhunkin kohteeseen, kuten kännykän kotelon tekemiseen, Jansson esittelee.

Visakoivu on suomalaisen puukon perinteinen kahvamateriaali, päällimmäisenä erikoisaineella stabiloitua visakoivua. Kuva: Pirkko Högkulla

Asiakaskunta ei Sören Jansson mukaan koostu pelkästään veitsen harrastajista. Joukosta löytyy vaikkapa lompakkoja ja erilaisia laukkuja valmistavia käsityöläisiä, sillä tarjolla on monenlaista nahkaa sekä kaikki käsityökalut nahkaa varten, neuloista lankoihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kasvisparkattua nahkaa hankitaan Kokkolasta ja suoraan Espanjasta. Terästä tuodaan lähinnä Saksasta ja Ruotsista, puumateriaalia saadaan lähinnä Suomesta ja saksalaiselta yritykseltä.

– Tuotteiden määrässä mitattuna meidän verkkokaupan valikoima on alallaan ehkä jopa Euroopan suurin, Jansson arvioi.

Valikoima sisältää noin 3000 tuotetta: valmiita veitsiä eri valmistajilta sekä laidasta laitaan materiaalia – niiteistä nahkavoiteisiin, kirveistä erilaisiin teriin, veitsen rakennussarjoista kahvamateriaaliin kotoisasta visakoivusta eebenpuuhun.

– Visakoivu on suomalaisen puukon perinteinen kahvamateriaali. Aika suosittuja ovat myös kangas ja hartsi, huomauttaa Jansson.

Mathias Flink esittelee siniseksi värjättyä visakoivua. Se on osa tulevaa biljardikeppiä, joita italialainen asiakas valmistaa. Kuva: Pirkko Högkulla

Verkkokaupan lisäksi on matkan varrella panostettu omiin toimitiloihin ja omaan tuotantoon.

Alihankintana veitsen valmistuksen työvaiheista teetetään teräspellin laserleikkaus haluttuun terän muotoon, karkaisu ja hionta.

Viime kesänä toteutettiin yrityksen mittakaavassa suuri investointi ostamalla CNC-erikoiskone, jota käytetään terien hiomiseen. Kone käsittelee terän puolessatoista minuutissa ja päivävauhti on parisensataa kappaletta.

– Omana työnä hiottuja teriä tulee valikoimaan ajan myötä enemmän ja enemmän ja mahdollisuudet erilaisten asiakasprojektien toteutukseen kasvavat, näkee Mathias Flink.

Oma CNC-erikoiskone terien hiomiseen hankittiin viime kesänä. Kuva: Pirkko Högkulla

Entuudestaan käytössä on CNC-kone puuntyöstöön. Flink huomauttaa, että koneet ovat apuna ja kuvaa käsityön osuutta omassa tuotannossa merkittäväksi aina kahvan ja terän asennuksesta kiillotukseen ja tuotteen viimeistelyyn.

– Yksityiskohtana voi mainita, että esimerkiksi ennen kuin visakoivu on valmista kahvamateriaalia on se stabiloitava. Stabilointi tapahtuu erikoisaineella, joka parantaa sen kestävyyttä ja lisää painoa.

Brisa työllistää seitsemän henkilöä. Yrityksen omistavat Mathias Flink, Sören Jansson, Martin Jussila sekä pienemmällä osuudella John-Erik Jussila, toinen perustajista. Yritys sai aikoinaan alkunsa retkiluistimen teristä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä