Paikallisuutiset
Uutisten viikko: Tee itse suklaabanaaneja nuotiolla partiolaisten opein
Retkeilyn suosio on kasvanut. Mikäli makkara eväänä alkaa jo kyllästyttää, voi nuotiolla valmistaa myös helpon herkun banaanista ja suklaasta.
Liina-Maija Lassila sekäMaisa ja Alisa Pulkkinen ovat oppineet partiossa valmistamaan erilaisia ruokia ja jälkiruokia. Syksyllä he yöpyivät puolijoukkueteltassa jakaen kipinämikkovuorot ja pitäen teltassa lämpöä yllä kaminassa koko yön.
– Yöllä oli jopa kuuma, kertovat Hopeapeurat.
Samalla retkellä tytöt tekivät myös popcorneja nuotiolla yhdistämällä kaksi metallista siivilää.
Tällä retkellä Räyringinjärven rannalla sijaitsevalle uudelle kodalle tytöt koettivat selvittää, kauanko suklaabanaania kannattaa pitää nuotiossa.
– Ihan kuus kautta viis, arvioi Liina-Maija tulosta, kun suklaa suli kunnolla banaanin sisälle. ¨
.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }
Tarvitset
✔ Banaaneja riittävä määrä syöjiä kohden
✔ Suklaalevy
Pakkaa mukaan myös
✔ Lusikka
✔ Roskapussi ja talouspaperia
Tee näin
1. Avaa banaanista yksi viipale kuoresta (banaanin käyrältä puolelta), mutta koeta pitää kuori banaanissa kiinni.
2. Halutessasi voit kovertaa banaania hiukan tai tehdä banaaniin viillon, jolloin suklaa mahtuu banaaniin paremmin. Työnnä neljä suklaapalaa banaanin sisään ja asettele avattu kuori kanneksi.
3. Kääri banaani alumiinifolioon.
4. Asettele banaani kypsymään ritilälle nuotion päälle. Mikäli ritilää ei ole, odota kunnon hiillosta ja laita banaani hiillokseen.
5. Valmistusaika vaihtelee! Banaanit ovat valmiita, kun suklaa on sulanut. Neljän-viiden minuutin kohdalla kannattaa kurkata folion sisälle.
6. Banaani on valmiina polttavan kuumaa, mutta jäähtyykin talvisäässä nopeasti. Lusikoi herkku suoraan kuoresta.
7. Muista kierrättää jätteet! Banaaninkuoret biojätteeseen ja folio metallinkierrätykseen.
Sanni Aho