Paikallisuutiset

Uuden ruotsinkielisen alakoulun hinnaksi 10 miljoonaa euroa – rakentaminen alkaa maaliskuussa

Pietarsaaren läntisen osan uusi ruotsinkielinen alakoulu sijoittuu puretun Bonäsin koulun tontille. Sen rakentaminen alkaa maaliskuussa 2025 ja se valmistuu syyslukukaudeksi 2026. Havainnekuva. Kuva: Laaja Arkkitehdit Oy

Pietarsaari rakentaa uuden ruotsinkielisen alakoulun entisen Bonäsin koulun tontille. Entinen koulu purettiin viime vuonna. Uuden koulun on määrä olla valmiina käyttöönotettavaksi elokuussa 2026.

Koulun tilat on suunniteltu 170 oppilaalle. Henkilökunnan määrä on noin 40 henkeä.

Koulun investointikustannukset ovat hieman yli 10 miljoonaa euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rakennuksesta tulee kaksikerroksinen ja betonirunkoinen. Julkisivuissa on käytetty puuta, tiiltä ja rappausta. Sisäpinnoissa panostetaan luonnollisiin materiaaleihin, kuten puuhun.

Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat keittiö ja linjastot, ruokailutila, liikuntatilat, musiikkiluokka, teknisen työn tila ja esikoulun ja perusopetuksen 1.-2. luokkien tilat. Myös kouluterveyshuolto ja oppilashuolto sijoittuvat ensimmäiseen kerrokseen.

Toisessa kerroksessa sijaitsevat henkilökunnan työ-, tauko- ja sosiaalitilat, käsityön opetuksen tilat, perusopetuksen 3.-5. luokkien tilat sekä erityis- ja pienopetuksen tilat.

Rakennuksen suunnitelmien mukainen laajuus on 3 511 bruttoneliömetriä. Sen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Laaja Arkkitehdit Oy. Rakennesuunnittelusta vastaa Sweco Finland Oy ja LVI- ja sähkösuunnitteluista Polypoint Oy.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uudisrakennuksen rakennutyöt on tarkoitus aloittaa maaliskuussa 2025.

Koulu korvaa Vestersundinkylän ja Bonäsin vanhat koulut. Uudella koululla ei ole vielä nimeä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä