Mielipiteet

Tommi Ahosen mielipidekirjoitus: Alertella mahdollisuus osoittaa suoraselkäisyyttä

Kirjoittaja on Pietarsaaren JHL Ry/Jakobstads JHL Rf puheenjohtaja sekä Alerten pääluottamusmies.

Nyt kun Alerte Oy:n hallitus tulee tekemään lopullisen päätöksen uudesta työehtosopimuksesta, niin muistuttaisin muutamasta tärkeästä asiasta.

Alerte Ab perustettiin vuonna 2017, ja silloin kun keskusteltiin tulevasta työehtosopimuksesta, niin nykyinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja sanoi, että hänellä ei ole mitään väliä mikä työehtosopimus otetaan tulevaan yhtiöön. Mikä on nyt muuttunut? Onko kenties unohtunut kyseinen keskustelu? Me emme ole unohtaneet.

Vetoankin nyt Alerten hallitukseen, että vielä kerran harkitsette todella tarkkaan päätöstänne. Päätöksenne tulee vaikuttamaan yli 250 ihmisen jokapäiväiseen elämään, välillisesti vielä enemmän. 90-vuotias yhdistyksemme on aina pystynyt hyvään keskusteluun ja sopimaan välillä oikeastikin vaikeista asioista työnantajan edustajien kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt myös tämä on uhattuna, jos lähdetään tälle tielle. Nyt oikeasti tuntuu siltä, että meidän työntekijöiden ääntä ei ole kuultu asiassa, ja meidät on jyrätty. Muistuttaisin myös, että meillä on useita työntekijöitä jotka ovat olleet lojaaleja ja tehneet todella pitkiä työuria. Käytännössä heidän työurat vedetään wc-pöntöstä alas, jos lähdetään yksipuolisesti työehtoja heikentämään.

Hyvä asia on, että Alerten hallituksen puheenjohtaja ja muutama hallituksen jäsen on ymmärtänyt ihmisten huolen. Mielestäni työehtojen heikentäminen uudella huonommalla työehtosopimuksella johtaa siihen, että sairaspoissaolot lisääntyvät, työilmapiiri heikkenee ja suurimpana huolena on ammatti-ihmisten joukkopako muihin töihin.

Ekorosk Oy päätti valita KT:n yritysjaoston säilyttääkseen osaavat työntekijät itsellään. Hyvin ajateltu siellä. Kilpailukyvyn parantaminen työehtoshoppailulla on väärä tapa. Kyllä keinot pitää löytyä muualta, esimerkiksi investoimalla uusiin laitteisiin sekä panostamalla laatuun ja työntekijöiden hyvinvointiin.

Nyt Alerten hallitus, teillä on mahdollisuus osoittaa suoraselkäisyyttä ja osoittaa että me Alerten henkilökunta emme ole vain numeroita paperilla. Muistuttaisin myös, että kunnallisvaalit ovat myös ovella, ja päätöksellänne voi olla kauaskantoiset seuraukset. Ihmiset eivät ihan helpolla unohda miten heitä on kohdeltu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Huonolla päätöksellä taataan myös se, ettei Pietarsaaressa enää asu laatu! Joo, ehkä huono laatu.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä