Tiilikaton maalauksen hinta - mitä palvelu maksaa?

Tiilikaton maalauksen hinta: mistä palvelun hinta muodostuu? Jokainen katto on erilainen ja lopullinen hinta palvelulle saadaan ilmaisen kartoituskäynnin jälkeen.

Katon maalauksesta voi laskea kuitenkin esimerkkihinnan, joka auttaa arvioimaan budjettia jo ennen tarjouksen pyytämistä.

Tiilikaton maalauksen hinta: esimerkkilaskelma

Tiilikaton maalauksen hintaan vaikuttavat muun muassa katon koko ja kunto. Laskimme esimerkkihinnan kuvitteelliselle omakotitalon katolle. Katto on 250 neliömetrin kokoinen, suorakaiteen muotoinen, “tavallinen” katto. Katon puhdistuksen ja maalauksen hinta tällaiselle katolle on noin 2500-3500 euroa (2024).

Lopulliseen hintaan vaikuttaa myös katon kunto, koska ennen pesua ja maalausta kattoa tai siihen kuuluvia osia, kuten erilaisia läpivientejä, voi joutua korjaamaan. Nämä pienet korjaustyöt vaikuttavat katon maalauksen hintaan.

Katon huolto osaavilta ammattilaisilta

Katon maalaus on sijoitus, joka parantaa katon kuntoa parhaimmillaan vuosikymmeniksi eteenpäin. Sen vuoksi kannattaa palvelu hankkia alan osaavimmilta ammattilaisilta. Expert Kattohuolto Oy:llä on yli 10 vuoden kokemus kattojen huoltamisesta.

Yli 500 kattoa vuodessa huoltava yritys lupaa kaikille palveluilleen 100 % tyytyväisyystakuun.

“Hoidamme kattosi kuntoon tehokkaasti ja laadukkaasti, asiakkaan yksilöllisiä toiveita kuunnellen. Se on meille kunnia-asia”, Marko Boman, Expert Kattohuollon myyntipäällikkö kertoo.

Expert Kattohuolto Oy tarjoaa kattojen pesu-, pinnoitus- ja maalauspalvelua laajalla alueella, aina Helsingistä Tampereelle ja Kotkasta Saloon saakka. Jos katon maalaus tai muu huolto on ajankohtaista, pyydä meidät ilmaiselle kartoituskäynnille ja saat tarjouksen!

Tiilikaton maalaus - millainen on palvelun kulku?

Tiilikaton maalaus Expert Kattohuollon tekemänä menee seuraavalla tavalla. Ensin asiakas pyytää meidät ilmaiselle kartoituskäynnille, jonka jälkeen hän saa tarjouksen. Kun tarjous hyväksytään, sovimme palvelulle toteutusaikataulun.

Aluksi teemme mahdolliset pienet korjaustyöt, kuten rikkoutuneiden kattotiilien vaihdon tai läpivientien korjaukset. Sen jälkeen puhdistamme katon ja sadevesikourut. Pesun jälkeen teemme katolle myös sammaleenestokäsittelyn.

Puhdistuksen ja käsittelyn jälkeen maalaamme katon sille tarkoitetulla maalilla. Tämän jälkeen teemme vielä loppusiivouksen, jossa varmistamme, että talon seinät ja ympäristö tulevat puhtaiksi.

“Maalaukseen on hyvä varata kahdesta kolmeen päivää. Katon koko ja kunto vaikuttavat palvelun kestoon”, Boman kertoo.

Milloin on aika maalata katto?

Mistä tietää, että katto tarvitsee uutta maalipintaa? Yksi tapa on laskea, kuinka vanha katto on. Maalauksen tarve voi vaihdella, mutta katto tulee yleensä maalata uudelleen keskimäärin 15 vuoden välein.

Maalauksen tarpeeseen vaikuttaa talon ympäristö: mikäli katto on suorassa auringonpaahteessa, saattaa se UV-säteilyn vaikutuksesta tarvita maalia useammin kuin varjossa oleva katto. Varjossa olevalle katolle taas voi kasvaa nopeammin sammalta kuin aurinkoisella tontilla olevalle katolle.

Onko katto haalistunut?

Toinen tapa on tutkia kattoa silmämääräisesti. Jos katto on haalistunut, se todennäköisesti tarvitsee uuden maalipinnan.

“Tiilikaton haalistumisen voi tarkistaa helposti, mikäli tallella on katon asennuksesta ylimääräisiä tiiliä. Niitä vertaamalla katolla oleviin tiiliin näkee nopeasti, onko maalipinta haalistunut vai ei”, Boman vinkkaa.

Tiilikatoille alkaa kasvaa ajan saatossa sammalta. Tällöin katto tarvitsee puhdistusta. Tiilikattoa ei aina tarvitse maalata pesun jälkeen, mikäli katon maalipinta on edelleen hyvässä kunnossa, mutta suosittelemme käsittelemään sen pesun jälkeen vielä suoja-aineella.

Suoja-aine on väritön ja hajuton aine, joka tekee tiilistä vettähylkivät. Lisäksi suoja-aine hylkii likaa ja ehkäisee tiilikattoa myös haalistumasta. “Suoja-aine on erinomainen pinnoite uudehkoille tiilikatoille, jotka eivät vielä tarvitse uutta maalipintaa”, Boman vinkkaa.

Hiekkaa sadevesikouruissa?

Yksi merkki siitä, että tiilikatto tarvitsee uuden maalipinnan, voi löytyä sadevesikouruista. Jos niihin alkaa ilmestyä hiekkaa, kertoo se tiilten kulumisesta. Kulumisen aiheuttaman mikrohalkeamat ja huokoset saa täytettyä uudella maalipinnalla.

Mitä hyötyä tiilikaton maalauksesta on?

Katon maalaus tekee katosta yhtä kauniin kuin se oli vasta asennettuna. Maali hävittää haalistumisen ja se on niin peittävää, että katon värin voi jopa vaihtaa halutessaan. Uusi maalipinta saa katon näyttämään kuin uudelta, mikä vaikuttaa koko talon ja pihapiirin ilmeeseen kohentavalla tavalla.

Maali myös muodostaa kattoon suojaavan pinnan, joka varjelee kattoa sään vaikutuksilta. Tiilikaton tiilet kuluvat vuosien saatossa. Sään vaikutukset ja sammal kuluttavat tiiliä. “Niihin tulee pieniä halkeamia ja huokosia, jotka hoitamattomana voivat johtaa jopa tiilten rikkoutumiseen”, Boman valaisee.

Sammal sitoo itseensä kosteutta eikä päästä tiiliä kuivumaan altaan. Tämä jatkuva kosteudelle altistuminen heikentää tiiliä. Lisäksi sammal ja sen sisältämä kosteus kasvattaa katon kuormitusta. “Kun katolle kerääntyy sammalta ja kosteutta yhden m³ verran, tietää se tuhannen kilon lisätaakkaa katolle!” Boman varoittaa.

Sammal on tärkeää poistaa katolta ja suorittaa katolle sammaleenestokäsittely ennen uutta maalipintaa, jotta sammal ei pääsisi iskemään katolle uudestaan yhtä nopeasti. Ensin katto pestään puhtaaksi näkyvästä sammalesta ja sen jälkeen suoritettu sammaleenestokäsittely tuhoaa myös silmälle näkymättömät sammalen alut, sen itiöt.

“Uusi maalipinta sulkee tiilen huokoset, jolloin ne pysyvät ehjinä pidempään. Tämä ehkäisee myös sammalen paluuta, koska se ei pääse tarttumaan tasaiseen pintaan yhtä helposti kuin huokoiseen”, Boman kertoo.

Huollamme kaikki erilaiset katot taatulla ammattitaidolla. Kaikilla palveluillamme on 100 % tyytyväisyystakuu!

Unohda kattoremontti - huolla tiilikatto uudella maalilla!

Kattoremontti voi olla iso sijoitus, jota ei haluaisi tehdä. Jos katto ei vuoda ja se tarvitsee vain pieniä korjaustöitä ennen maalausta, riittää maalaus usein katon uusimiseen. Jos katolla on muutamia rikkinäisiä tiiliä, vaihdamme ne uusiin ennen katon pesua ja maalausta.

Olemme huoltaneet kuntoon jopa 100-vuotiaita, edelleen hyväkuntoisia tiilikattoja! Saat tiedon kattosi kunnosta ja mahdollisesta huollon tai remontin tarpeesta, kun tilaat meidät ilmaiselle kartoituskäynnille.

Ulkoista tiilikaton maalaus ammattilaisille

Onko tiilikaton maalaus tarpeen? Pyydä Expert Kattohuolto ilmaiselle kartoituskäynnille ja saat tarjouksen! Tarjouksen pyytäminen ei velvoita sinua mitenkään. Kerromme kartoituskäynnin aikana, millaista huoltoa kattosi tarvitsee ja saat tarkan hinnan palvelulle.

Katonpuhdistus.fi