Paikallisuutiset

Synsam avasi upouusissa tiloissa Pietarsaaressa – toimitusjohtaja jännän äärellä

Synsam avasi myymälän uudessa Jakob Gardenissa perjantaina. Liikevastaava Katja Suvanto ja toimitusjohtaja Vesa Mars ihastelevat uutta liikepaikkaa. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren optikkopalvelujen määrä kasvaa. Synsam avasi uuden ja ensimmäisen Pietarsaaren liikkeensä Kävelykadulla perjantaina.

Toimitilat jo sinänsä kiinnostanevat kaupunkilaisia. Synsam on ensimmäinen laajennetun Jakob Centerin liiketilojen myymälöistä.

– Rakennamme hyvää asemaa kaikkialla Suomessa. Olemme aloittaneet isommista kaupungeista, ja meillä on 63 liikettä tällä hetkellä. Vaasassa olemme olleet kahdeksan vuotta, Kokkolassa avasimme pari vuotta sitten, Synsam Group Finlandin toimitusjohtaja Vesa Mars kertoo hetkeä ennen ovien avaamista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän on itse paljasjalkainen pietarsaarelainen, joka on toiminut erilaisissa johtotehtävissä valtakunnan tasolla pitkään. Paikalliset muistavat hänet myös jalkapallon parista: hän on pelannut niin JBK:ssa, Jarossa kuin KPV:ssäkin, ja tilillä on myös neljä miesten A-maaottelua 1980-luvun alkupuolelta.

Vaikuttiko oma taustasi siihen, että Synsam avaa liikkeen nyt juuri Pietarsaaressa?

– Vaikutti sillä tavalla, että tässä on enemmän tunteita ja jännitystä ilmassa, mutta ei muuten. Meillä on tällä hetkellä tämän kokoiset kaupungit työn alla. Olemme menossa muun muassa Kemiin, Tornioon ja Kajaaniin. Rakennamme noin 100 liikettä Suomeen, Mars sanoo.

Toimitusjohtaja Vesa Mars ja liikevastaava Katja Suvanto avasivat Synsamin myymälän Pietarsaaressa juhlatunnelmissa. Kuva: Pentti Höri

Liikevastaavana aloittaa Katja Suvanto, joka kertoo olleensa optisella alalla yhdeksän vuotta sekä myyjänä että apulaismyymäläpäällikkönä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Asiakaspalvelussa olen ollut aina, se on jotenkin minun intohimoni. Tulin Synsamille erityisesti tämän kierrätyspuolen takia. Pietarsaaressa olen asunut vähän yli 30 vuotta, jotan pikku hiljaa täällä alkaa tuntea väkeä, Suvanto sanoo.

Kaikkiaan Pietarsaaren Synsamissa työskentelee viisi henkilöä, joista yksi on optikko. Työtiloja optikoille on kaksi, joten liikkeessä vierailee myös väkeä naapurikaupungeista. Silmälääkäripalvelut Synsam ostaa Mehiläiseltä.

Kiertotalouden ajatus nousee yhdeksi Synsamin periaatteista. Asiakkaiden vanhat silmälasit otetaan vastaan ja materiaalit erotellaan, minkä jälkeen niistä tehdään uusia silmälaseja.

Vauhdilla kasvavaksi bisnekseksi on noussut silmälasien vuokraaminen. Asiakkaille tarjotaan oston vaihtoehtona kiinteällä kuukausimaksulla sopimusta, jonka puitteissa hän voi esimerkiksi vaihtaa pokat kerran vuodessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sopimukseen sisältyy maksuton näöntarkastus vuosittain, ja näön muuttuessa uudet linssit tulevat sopimuksen puitteissa.

– Tämä on lyönyt läpi ihan totaalisesti. Jo 52 prosenttia liikevaihdostamme tulee vuokrausliiketoiminnasta, Vesa Mars kertoo.

Vuokralasit palautuvat Synsamille kun asiakas vaihtaa uusiin. Nämäkin puhdistetaan ja laitetaan uudelleen kiertoon edullisempana vaihtoehtona uusille.

Avajaispäivän aamuna Katja Suvannon odotukset ovat korkealla.

– On todellakin hyvä fiilis, kun saa avata tällaisen tilan ja näyttää asiakkaille, että satsaamme myös pienempiin paikkakuntiin. Ja runsas kehysvalikoima helpottaa myyjääkin. Ei tarvitse olla epävarma siitä, etteikö asiakkaalle löytyisi sopivaa, Suvanto sanoo.

Hän myös kehuu liikkeen sijaintia aivan Pietarsaaren keskustassa.

– Näin keskeisellä paikalla olevaan myymälään on myös maakunnasta tulevien helppo löytää. Ja tämä on herättänyt kovasti kiinnostusta jo pystytysaikanaan. Moni on käynyt sisällä asti, ja se on meillekin mukavaa.

Synsam Groupilla on Pohjoismaissa noin 4 000 työtekijää ja sen liikevaihto on noin 6,2 miljardia Ruotsin kruunua (noin 560 miljoonaa euroa). Pohjoismaissa ketjulla on noin 500 myymälää.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä