Paikallisuutiset

Suomen suurin rompetori nousee taas: Juthbacka-markkinat järjestetään 45. kerran

Elokuun lopulla pidettävät Juthbackan markkinat tuovat Uuteenkaarlepyyhyn noin 25 000 ihmistä. Tänä vuonna myyjiä on yli 400. Kuva: Timo Varila

Juthbacka-markkinat täyttävät Uudenkaarlepyyn vilinällä jälleen 23.–24. elokuuta. Pietarsaaren seudun veteraaniautoseura järjestää luultavimmin Suomen suurimman ulkoilmassa pidettävän rompe- ja kirpputorin nyt jo 45. kertaa.

Myyjiä on tulossa yli 400, ja järjestäjät odottavat tavanomaisen 25 000 vieraan löytävän paikalle.

Uutuuksina tänä vuonna on yhden miehen musiikkiesityksiä sekä katusoittajia. Alueella on myös pomppulinna lapsille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ruokatarjoiluja on lisätty, ja alueelle on järjestetty lisää istumapaikkoja.

Matkailuautojen ja -vaunujen ajaminen markkina-alueelle on paloriskin takia kielletty. Matkailuajoneuvot ohjataan läheisille pysäköintialueille.

Järjestäjien mukaan markkinoille on tulossa useita uusia myyjiä, mikä laajentaa tapahtuman tarjontaa. Joitakin markkinapaikkoja on vielä vapaana.

Juthbacka-markkinoiden perinne alkoi vuonna 1979. Veteraaniautoseura on huolehtinut järjestelyistä kaiken aikaa, mutta nykyään mukana ovat myös urheiluseurat MuIK, NIK ja Blue Fox, jotka auttavat liikenteen ohjauksessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Järjestäjät toivovat silti lisää talkoovoimaa avuksi järjestelyihin. Tapahtuman valmistelut alkavat jo maanantai-iltana 19. elokuuta, ja loppusiivouksessakin riittää tehtävää.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä