Paikallisuutiset
Station 23 on alueen viihtyisin ravintola - Vasta vuoden toiminut pietarsaarelaisyritys vakuutti yleisön ja tuomariston Pohjanmaan kauppakamarin kisassa
Pietarsaari
Station 23 avasi ovensa ravintola-, baari- ja cocktail lounge -elämyksiä kiireettömässä käsityöläishengessä tarjoilevana paikkana vanhalla paloasemalla heinäkuussa 2021. Nyt vuosi myöhemmin yritys on valittu Pohjanmaan kauppakamarin kisassa vuoden 2022 viihtyisimmäksi ravintolaksi Kokkolan ja Pietarsaaren seudulla. Voitto irtosi tuomariston ja verkossa annettujen yleisöäänten yhteispelillä. Ääniharavana yleisöäänestyksessä oli Café Tullmagasinet Uudestakaarlepyystä.
Seudun viihtyisin ravintola valitaan osana Eat Out -ravintolatapahtumaa, joka haluaa nostaa väen sohvien nurkista ylös nauttimaan ravintoloiden ruoasta, palvelusta ja kesätunnelmista. Kampanja levittäytyy Kokkolan ja Pietarsaaren seudulle sekä ympäröivälle alueelle.
– Meillä on seudulla monipuolinen ja laaja ravintola- ja kesäterassitarjonta, mikä teki tuomariston tehtävästä mieluisan. On hienoa, että niin moni oli tänä kesänä panostanut monipuoliseen asiakaskokemukseen. Todella monessa ravintolassa oli tarjolla säännöllisesti elävää musiikkia ja erilaisia teemoja; tämä on uusi ilmiö edellisiin vuosiin verrattuna, sanoo Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtajaPaula Erkkilä.
Äänestyksessä oli seudulta mukana yhteensä 52 ravintolaa, terassia ja kahvilaa. Kaikkiaan ääniä annettiin 549.
Ravintoloiden löytämistä helpotettiin kokoamalla koko seudun 131 ravintolaa karttanäkymään.
Björn Höglund, yksi Station 23:n neljästä omistajista, kuvaa tunnustusta kivaksi yllätykseksi.
– Olemme tehneet sitä, mistä itse tykätään ja rakentaneet paikan sellaiseksi mihin itse haluttaisiin mennä. Vaikuttaa siltä, että oikealla tiellä ollaan. Feedback on tärkeää ja tuntuu hyvältä saada myös virallista palautetta, joka kannustaa jatkamaan.
Lars Forsman huomauttaa, että asiakaselämysten eteen on tehty kovaa työtä.
– Erilaisiin asiakaselämyksiin kiinnitetään ravintolassamme jatkossakin huomiota, koska kaikkihan pyörii niiden ympärillä, Forsman toteaa.
Station 23:ssa kesäkauden henkilöstövahvuus on reilut 20 työntekijää. Ruokailuun tarkoitettuja asiakaspaikkoja on noin 50 sisällä ja ulkona saman verran.
Ravintolaa pyörittää Brankeborg Ab, jonka omistavat lisäksi Kristoffer Finskas ja Sara Höglund.
Station 23 on tuomariston kuvauksen mukaan onnistunut luomaan Pietarsaaren keskustan ja Skatan väliin portin, jossa tarjotaan kävijälle kansainvälinen tuulahdus käsityöläisperinteitä kunnioittaen.
– Tuomaristo tervehtii ilolla sitä kunnianhimoa, jota Björn Höglund joukkueineen on tuonut koko seudun ruokakulttuuriin. Ravintolaa alettiin remontoida korona-aikana, mikä on vaatinut myös suurta rohkeutta ja uskoa unelmien toteuttamiseen. Ruokalista on innovatiivinen, persoonallinen ja kompakti, paikallisia raaka-aineita suositaan.
– Station 23 on loihtinut parissa vuodessa historiallisesta ja arvokkaasta paloautohallista upean ravintolan terasseineen. Tiilen, betonin, lasin ja kiven hallitsemaa kokonaisuutta pehmentävät aidosta sammaleesta valmistetut taulut, tunnelmalliset valaisimet sekä muhkeat ruokailuryhmät.
Yleisön luonnehdinnoissa paikkaa ylistettiin muiden muassa kuin suureksi halaukseksi, kaupungin parhaaksi terassiksi, tyylikkääksi ja toimivaksi, sen tunnelmaa ihanaksi - kuin ulkomailla olisi - ruokaa hyväksi ja palvelua ystävälliseksi.
Tuomariston katselmukseen jatkoivat kilpailussa viisi eniten yleisöääniä saanutta ravintolaa, jotka olivat Station 23:n lisäksi Café Bryggan Öjassa, Café Tullmagasinet Uudessakaarlepyyssä, Kruununvuoudintalo by Gastro Kettu Kokkolassa ja Uffes Mat & Café Pedersören Purmolla.
Tuomariston muodosti asiantuntijaraati Pohjanmaan kauppakamarin palveluvaliokunnasta. Mukana olivat toimitusjohtaja Teea Pietilä Kokkolan Matkailusta, työelämäkoordinaattori Kerstin Ström Optimasta Pietarsaaresta, keskustankehittäjä Ida-Marie Jungell Pietarsaaren Cityryhmästä, toiminnanjohtaja Kari Moilanen City Kokkolasta sekä toimitusjohtaja Paula Erkkilä Pohjanmaan kauppakamarista.
Eat Out -ravintolatapahtumaa vietettiin viidennen kerran. Viihtyisin ravintola valittiin puolestaan kolmannen kerran osana tapahtumaa. Viime vuonna palkittiin Kruununvoudintalo by Gastro Kettu ja vuonna 2020 Café Bryggan Öjasta.