Paikallisuutiset

Spotlight värittää jälleen elokuun iltaa Pietarsaaressa

Spotlight tuo väriä ja vilinää elokuun iltaan Pietarsaaren keskustassa. Kuvituskuva. Kuva: Arkisto

Tuttu elokuun lopun tapahtuma, kulttuurin ja kaupan yö Spotlight avautuu jälleen keskiviikkona 28. elokuuta Pietarsaaressa.

Cityryhmän järjestämässä illassa on luvassa musiikkia, taidetta ja kaupallista ohjelmaa. Keskustan liikkeet pitävät ovensa avoinna klo 21 saakka. Ohjelmanumerot tapahtuvat klo 18 ja 22 välillä.

Let’s keep on growing together piilottelee hernelaatikoita eri paikkoihin kaupungissa. Löytäjät saavat pitää herkut, jos jakavat löytöään somessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjastossa Mathias Luther kertoo Tolvan -kirjastaan, jossa hän on selvittänyt Pietarsaaressa pitkään vaikuttaneen hinaaja Tolvanin tarinaa.

Suomeen pakolaisina tulleet kolme nuorta kertovat omista kokemuksistaan. Tilaisuus on ruotsinkielinen ja järjestetään Ehjä ry:n tiloissa Choraeuksenkadulla.

After Eightissä on tarjolla live-musiikkia Johan Engströmin ja Caroline Lillmånsin toimesta. Talolla järjestetään myös vintage-markkinat, keramiikkatyöpaja ja Moa Westin taidenäyttely.

Carpelanin taloon on viisi paikallista tunnettua henkilöä sisustanut omannäköisensä nurkan. Yleisö voi yrittää arvailla, ketkä ovat olleet asialla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Useat keskustan yrittäjät järjestävät omia tempauksiaan ja tarjoavat myös esimerkiksi elävää musiikkia illan mittaan.

Unicef on mukana laskemassa kynttilöitä Koulupuiston lammelle. VPK esittelee paloautoaan torilla ja paikalliset oppaat ovat mukana karkeloissa. Tupiksella järjestetään nuoriso-ohjelmaa, ja Zebra-auto on liikenteessä.

Folkhälsan järjestää lastenohjelmaa museopuistossa. Tempus-näyttelyhalli ja Malmin talo ovat avoinna.

Illan päätteeksi Koulupuiston lavalla esiintyy The Voice of Finlandista tuttu Esko Heinonen bändeineen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Spotlight Pietarsaaressa 28. elokuuta

Poimintoja illan tapahtumista

17.00 Björnlufsen

18.00 alkaen: Kulttuurikuljetus (Veteraaniautoyhdistys), Let’s keep on growing together (hernelaatikoiden piilotusta keskustassa), Mathias Luther kertoo kirjastaan Tolvan (kirjasto), livemusiikkia After Eightissä, Visit Pietarsaari järjestää lapsille tekemistä torilla, ”Kuka asuu täällä” - viisi tunnettua henkilöä on sisustanut oman kulmansa Carpelanin taloon (arvauskilpailu), Taideseinä, Tähtijahti keskustassa, myyjiä ja esittelijöitä Kävelykadulla ja torilla.

18.00 Jussi Hanhirova, Pikselipussi-esitys.

18.30 Miss Model Pietarsaari Show.

19.15 Alamaa feat. Anniina.

20.15 Joel Sunkvist.

21.00 Esko Heinonen yhtyeineen Koulupuiston lavalla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä