Paikallisuutiset

Seniorit kutsutaan jälleen kuorokonserttiin – pitkä perinne jatkuu Pietarsaaressa

Sångarbröder ja Laulu-Jaakot ovat tuttu parivaljakko LC Pietarsaaren järjestämissä seniorikonserteissa. Jälleen kerran on luvassa myös mieskuorojen yhteisnumeroita ensi launtaina Schaumansalissa. Kuva on viimevuotisesta seniorikonsertista. Kuva: Kimmo Kalliokoski

Pietarsaaren mieskuorot Laulu-Jaakot ja Jakobstads Sångarbröder ovat lavalla tuttuun tapaan perinteisessä Lions Club Pietarsaaren järjestämässä Seniorikonsertissa lauantaina 26. lokakuuta. Schaumansalissa pidettävä konsertti alkaa klo 13.

Ilmaiskonsertin yhteistyökumppanit ovat LC Pedersöre sekä LC Jakobstad-Pedersöre Linnéor.

– Laskuissa emme ole ihan selvillä, mutta kyllä tämä on pitkä perinne. Alkujaan tätä konserttia järjestettiin lähinnä kiitokseksi sotaveteraaneille. Rivien harvetessa luonnollisista syistä nimesimme sen Seniorikonsertiksi, eli tapahtuma on suunnattu lähinnä alueen eläkeläisille, LC Pietarsaaren presidentti Kimmo Kalliokoski kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Emme kerää sisäänpääsymaksuilla rahaa mihinkään. Olemme päinvastoin keränneet etukäteen rahaa, jolla tämä voidaan tarjota senioreille ilmaiseksi.

Paitsi sisäänpääsy, myös tauon kahvitarjoilu on yleisölle maksuton. Narikkapalveluista on varauduttava maksamaan pikku summa.

– Tämä on periaatteeltaan vähän erilainen hyväntekeväisyystapahtuma. Emme kerää sisäänpääsymaksuilla rahaa mihinkään. Olemme päinvastoin keränneet etukäteen rahaa, jolla tämä voidaan tarjota senioreille ilmaiseksi.

Laulu-Jaakot ja Sångarbröder ovat mukana perinteiseen tapaan. Konsertin alkupuoliskolla kuullaan pääsääntoisesti suomeksi laulettua musiikkia, ja osat vaihtuvat tauon jälkeen. Luvassa on myös kuorojen yhteisnumeroita.

Seniorikonsertit tapaavat vetää tuvan lähes täyteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme varautuneet 300:iin pullakahveihin. Jotain hätävaraakin on tiedossa, jos yleisömäärä ylittää tuon.

Nimestään huolimatta konsertissa ei ole ikärajaa eikä papereita ovella kysellä.

– Aika usein työikäiset ihmiset tuovat vanhempiaan kuuntelemaan musiikkia. On ihan paikallaan, että saattajiakin on mukana, Kalliokoski sanoo.

Järjestäjät ovat lähettäneet myös alueen palvelukodeille ja asumisyksiköille kutsut. Lionseista on paikalla talkooväkeä avustamaan, jos kulku salissa tuottaa hankaluuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lions Club Pietarsaaren merkittävin keräysrahan lähde on keväisin julkaistava palvelukartta.

– Keräämme siihen mainoksia, eli yritykset sponsoroivat karttaa, jota jaamme. Uusin keräysmuoto on joulun kynttiläpalvelu haudoille.

Esimerkiksi kauempana asuva henkilö voi tilata pientä maksua vastaan kynttilän tai useamman Pietarsaaressa lepäävän omaisen haudalle. Klubilaiset toimittavat kynttilän jouluaattona oikeaan paikkaan ja lähettävät tilanteesta valokuvan tilaajalle.

LC Pietarsaaren avustuskohteet ovat pääosin paikallisia.

– Teemme aika paljon yhteistyötä seurakunnan diakoniatoiminnan kanssa. Heillä on avuntarpeesta hyvä kuva. Lahjoitamme myös kouluille stipendejä.

Klubille voi osoittaa myös avustushakemuksia joko rahana tai tavarana. Lionsit ovat tukeneet myös kamiinakeräystä Ukrainaan.

Lauantain konsertin johtavat Johannes Ahlvik ja Jan Homgård. Konsertti kestää taukoineen vajaat kaksi tuntia.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä