Paikallisuutiset

Pohjanmaalla aloitetaan koronatehosterokotukset aiempaa aikaisemmin

Koronaepidemia nostaa jälleen päätään. Pohjanmaalla aloitetaan hoivakodeissa ja järjestetyssä kotihoidossa olevien ikäihmisten rokotukset jo tämän viikon aikana. Kuva: Sirkku Rautio

Koronarokotteen tehosteannos iäkkäille ja riskiryhmille annetaan tänä vuonna aiempaa aikaisemmin ja kolmessa vaiheessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti.

Koronarokotukset alkavat elokuussa ja kausi-influenssarokotukset käynnistyvät myöhemmin syksyllä, Pohjanmaan hyvinvointialue tiedottaa.

THL:n suosituksen mukaisesti elo-syyskuun aikana rokotteita tarjotaan hoivakodeissa tai säännöllisessä järjestetyssä kotihoidossa oleville iäkkäille henkilöille, kaikille 80 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille sekä kaikenikäisille voimakkaasti immuunipuutteisille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toisessa vaiheessa syys-lokakuun aikana rokotteita tarjotaan kaikille 75–79-vuotiaille.

Myöhemmin syksyllä kausi-influenssarokotusten yhteydessä tehosteannosta tarjotaan muille 65 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille sekä 18 vuotta täyttäneille, joilla on jokin vakavankoronataudin riskiä lisäävä sairaus.

Suomessa on käytössä BioNTech-Pfizerin Comirnaty JN.1-varianttia vastaan räätälöity rokote. Rokote on maksuton riskiryhmille.

Koronaepidemia nostaa jälleen päätään. Pohjanmaalla aloitetaan hoivakodeissa ja järjestetyssä kotihoidossa olevien ikäihmisten rokotukset jo tämän viikon aikana. Muille iäkkäille ja riskiryhmille ajanvaraus aukeaa vaiheittain. Tarkemmat ohjeet ajanvarauksesta julkaistaan elokuun aikana.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä