Paikallisuutiset
Pizza Catch tupsahti puolityhjälle parkkipaikalle: Ensimmäinen autopizzeria Pietarsaareen
Pizzerialta siellä tuoksuu. Pietarsaaren uusimmassa pitsapaikassa työskentelee tällä erää kolme ihmistä, ja ulkona on pari kolme autoa jonossa.
Pizzerioita kaupungista kyllä löytyy, mutta Pizza Catchin konsepti on uusi.
– Drive thru [l. through] on tämän hetken oikea nimitys. Sinne tullaan autolla, tilataan ja saadaan pitsa matkaan, yksi yrityksen perustajista, Rasmus Toivanen selvittää.
Tarkoitus on kuitenkin jalostaa Pizza Catchista myös drive in -ravintola. Tässä versiossa asiakas tilaa pitsan ennakkoon, ajaa parkkipaikalle ja saa herkun autoonsa työntekijän tuomana.
Toistaiseksi pitsan voi tilata etukäteen puhelimella. Yritykselle on kuitenkin valmistumassa sovellus, joka nopeuttaa tilausten hoitoa.
Halusimme kuitenkin jotain sellaista, jonka pystyisi kehittämään vähän pitemmälle kuin pelkästään Pietarsaareen.
Viime maanantaina avautuneen Pizza Catchin taustalla on Marc Partners oy, jonka osakkaita ovat Rasmus Toivasen lisäksi Anders Holmäng, Christoffer Sjöberg ja Mathias Kronholm.
Nelikolla oli aluksi aivan toisenlaisia ajatuksia liiketoiminnastaan.
– Kun Rosenlundin pappila tuli myyntiin, mietimme sen ostamista. Olisimme alkaneet pitämään siinä á la carte -ravintolaa sekä bed & breakfast -toimintaa ja tehneet huoneita yläkertaan, Toivanen selvittää.
Pappilan alakerrassa on myös holvi, johon yrittäjät miettivät pizzeriaa.
– Halusimme kuitenkin jotain sellaista, jonka pystyisi kehittämään vähän pitemmälle kuin pelkästään Pietarsaareen. Suunnittelimme jotain, missä voimme käyttää vahvuuksiamme hyväksi.
Yrittäjillä onkin omasta takaa olennaisia taitoja uuden konseptin toteutukseen. Itse keittiömoduuli on pientaloja tekevän Anders Holmängin verstaasta. Christoffer Sjöberg vastaa LVI-töistä ja Mathias Kronholm sähköurakasta.
Rasmus Toivanen on siviilissä asianajaja, joten hänen kontollaan ovat erinäiset neuvottelut ja sopimukset.
– Emme ole kuitenkaan pitsaleipureita, vaikka kaikki olemmekin tuotteen suuria ystäviä, Toivanen naurahtaa. Sen osaamisen voi hyvin ostaa ulkopuolelta.
Pitsa on sangen kilpailtu tuote Pietarsaaressa. Toivasen mukaan Pizza Catch aikoo erottua hieman täyteläisemmällä pohjalla ja juustotäytteisillä reunoilla, joita voi dipata mukaan tulevaan valinnaiseen kastikkeeseen.
– Muutaman päivän kokemuksella olemme saaneet tosi hyvää palautetta tuotteesta. Jonkin verran on mainittu, että pitsan saaminen kesti kauan, varsinkin ensimmäisenä päivänä. Se on ymmärrettävää, kun sekä konsepti että työntekijät ovat uusia. Mutta olemme huomanneet, että ajat lyhenevät koko ajan.
Konttina kuorma-autolla paikalle tuotu keittiömoduuli on asennettu äkkiä ajatellen erikoiseen paikkaan, nimittäin Maria Malmin tyhjälle tontille Kauppiaankadun varteen.
Rasmus Toivasella on kuitenkin ymmärrettävät selitykset sijainnille.
– Se valikoitui aika nopeasti. Katsoimme, että siihen on hyvät liikenneyhteydet, eikä se ole liikaa keskustassa, jossa liikenne voisi tukkeutua. Keskustelimme kaupungin kanssa ja vuokrasimme osan tontista.
Maria Malmin alueen potentiaalia ei ole käytetty hyväksi.
Yrittäjät aikovat valmistella ympäristöä hieman nykyistä viihtyisämmäksi. Kesäksi on luvassa pieni ulkoterassi, ja tontilla on tilaa myös vähän hienommalle ulkotarjoilualueelle.
– Maria Malmin alueen potentiaalia ei ole käytetty hyväksi. Pietarsaaren nuoriso oleskelee aika paljon Prisman parkkipaikalla ja ABC:llä. Maria Malm voi olla hyväkin paikka pysähtyä hetkeksi, syödä pitsa ja jatkaa matkaa, Toivanen arvioi.
Marc Partners harjoittelee aluksi toimintaa ja viilaa konseptia kuntoon. Tämän jälkeen yrittäjillä on ajatuksia laajentaa, Toivasen mukaan ketjun omiin nimiin erotuksena franchising-tyyppisestä organisaatiosta.
Pizza Catchissa on yhdeksän työntekijää, joista valtaosa on osa-aikaisia.
Paikka on avoinna toistaiseksi lounasajasta iltayhdeksään arkisin ja viikonloppuisin aamukahteen.