Paikallisuutiset

Pietarsaari liikuttaa senioreita Keskuskentällä perjantaina

Turbokeihään heitto sopii kaikenikäisille. Pietarsaaressa sitä pääsevät kokeilemaan nyt seniorit. Kuva: Eila Kilpeläinen

Pietarsaaren liikuntatoimi ja Voimaa vanhuuteen -ryhmä järjestävät senioreiden liikuntapäivän ensi perjantaina 13. syyskuuta klo 12–14 Keskusurheilukentällä.

Kyseessä on ensimmäinen tapahtuma laatuaan. Erilaisia tempauksia ikääntyneille on ollut aiemminkin, muun muassa Kunnossa kaiken ikää -projektin puitteissa.

– Ensimmäistä kertaa koetamme nyt saada porukkaa Keskukentälle. Luvassa on esimerkiksi kävelytempaus, jossa kävellään ensin yksi kierros eli 400 metriä ajanotolla, ja koetetaan saavuttaa toisella kierroksella sama aika. Lisäksi on heittolajeja kuten turbokeihäs ja erikoispallonheittoa, liikunnanohjaaja Marja Eriksson kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapahtumaan voi osallistua kuka vaan. Ikärajaa ei ole, jokainen voi itse määritellä, kuuluuko senioreihin.

– Ensimmäisille sadalle tulijalle on tarjolla makkaraa ja Heinätorilla valmistettua mehua sekä proteiinijuomia.

Jaron pelaajat ovat paikalla ja järjestävät muun muassa rankkarikilpailun. Erikssonin mukaan kyseessä on sosiaalinen tapahtuma, jossa viihdytään yhdessä.

– Varusteiksi riittävät lenkkarit tai ihan tavalliset kävelykengätkin. Paikan päälle tuleminen riittää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskuskentälle pääsee viereisen uuden areenan rakennustöistä huolimatta sekä katsomon takaiselta pysäköintialueelta että uimahallin päädystä. Uimahallin uusi parkkipaikka on myös jo käytössä.

Sateen sattuessa senioreiden liikuntapäivä järjestetään Tellushallissa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä