Paikallisuutiset

Pietarsaari etsii kulttuurikavereita – kurssittaa vapaaehtoiset myös liikuntaan

Tekisikö mieli käydä konsertissa, mutta ei ole ketään pyytää seuraksi? Työväenopisto kouluttaa kulttuurikavereita syksyllä. Kuva: Markku Jokela

Pietarsaaren kaupunki ryhtyy järjestämään kulttuurikaveritoimintaa. Lokakuussa järjestettäville, Pietarsaaren seudun asukkaille suunnatuille kursseille haetaan nyt kulttuurikavereiksi haluavia.

Kyseessä on vapaaehtoistyön muoto, joka kannustaa ihmisiä kulttuurin tai liikunnan – tai molempien – pariin yhdessä niistä kiinnostuneen, koulutetun kulttuurikaverin kanssa.

Sopivan seuran puute on isoimpia esteitä sille, ettei tule lähdetyksi kulttuurin ja taiteen pariin. Kulttuuripäällikkö Päivi Rosnellin mukaan Pietarsaaren kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikastrategiassa painotetaan osallistamista ja saavutettavuutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kulttuurikaveritoiminta sopii hienosti yhteisön osallisuuden vahvistamiseen. Kulttuuri kuuluu kaikille, Rosnell sanoo tiedotteessa.

Pietarsaaren kulttuurikaveritoiminnassa taiteen rinnalle otetaan liikunta. Liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Fredric Portin painottaa liikkumista asiakkaiden omista mielenkiinnon kohteista käsin.

– Myös pienistä teoista voidaan lähteä liikkeelle. Kynnys lähteä kävely- tai pyörälenkille on monelle matalampi, jos ei tarvitse mennä yksin, Portin sanoo.

Kulttuurikaverikurssi järjestetään Pietarsaaren kaupunginkirjastossa suomeksi tiistaina 8. luokakuuta ja ruotsiksi maanantaina 21. lokakuuta. Ilmoittautua voi Pietarsaaren suomenkieliseen työväenopistoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjanmaalle kulttuurista vapaaehtoistyötä tuodaan Pohjanmaan liiton hallinnoiman, opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Kulttuuria kokemusasiantuntijan kanssa-hankkeen kautta. Hankkeen osarahoittajia ovat KulturÖsterbotten, Maalahden kunta, Malakta ry., Mustasaaren kunta, Pietarsaaren kaupunki ja Vaasan kaupunki.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä