Paikallisuutiset

Pietarsaarenseudun OP muutti kadun toiselle laidalle – uudet pankkitilat suojaavat asiakkaiden yksityisyyttä

OP Pietarsaarenseutu muutti uusiin, valoisiin tiloihin kadun toiselle puolelle. Päivittäispalvelupäällikkö Ted Sundbäck, toimitusjohtaja Agneta Ström-Hakala ja johtaja Stefan Granberg ovat tyytyväisiä nykypankille suunniteltuihin tiloihin. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaarenseudun Osuuspankki on muuttanut uusiin tiloihin. Muuttomatka ei ollut pitkä, sillä pankki avasi ovensa Raatihuoneenkadun toisella puolen uusissa Seppälän korttelin eli Jakob Centerin tiloissa keskiviikkona.

Sisään tullessaan huomaa heti, että nykyaikainen pankki näyttää aivan toiselta kuin millaisia ennen rakennettiin. Avara pankkisali lukuisine kassoineen puuttuu kokonaan.

Kassapalvelu on keskitetty parille luukulle pieneen tulo- ja odotusaulaan. Käytävillä on sen sijaan useita pieniä toimisto- ja neuvotteluhuoneita, vieläpä kahdessa kerroksessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä on uutta pankkimaailmaa. Yhteisiä tiloja on vähemmän, ja palveluihin on tullut lisää yksityisyyttä. Asiakkaiden ei tarvitse kertoa elämästään niin, että koko sali kuulee, Pietarsaarenseudun OP:n toimitusjohtaja Agneta Ström-Hakala kertoo.

Osuuspankki muutti uusiin Jakob Centerin tiloihin oltuaan 60 vuotta samassa paikassa Pietarsaaren torin laidalla. Kuva: Pentti Höri

Tilat muistuttavat enemmän perinteistä konttorihuoneistoa. Vuokralle muuttanut pankki on saanut käyttöönsä aavistuksen verran vähemmän neliöitä kuin entisessä omistuskiinteistössä torin laidalla oli.

– Tila on vähän pienempi, mutta meillä ei ole enää tarvetta entisen laiselle arkistoinnille. Paperiarkistointi vähenee koko ajan ja digitalisointi menee eteenpäin suurin askelin. Edelleenkin jokainen, joka haluaa asiansa paperille, sen myös saa, Ström-Hakala sanoo.

Kassapalvelut ja ovet ovat avoinna ainakin alkajaisiksi samoin kuin aiemminkin, joka arkipäivä klo 9.30-12.30. Muut palvelut hoituvat ajanvarauksella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vuodenvaihteessa saatamme vähentää aukiolopäiviä kolmeen viikossa.

Varsinaisia avajaistapahtumia tai tempauksia ei nyt uusien tilojen avaamisen takia vietetä.

Sellaisia on luvassa vuodenvaihteen jälkeen, kun Pietarsaarenseudun, Kruunupyyn ja Purmon Osuuspankit fuusioituvat uudeksi OP Botniaksi.

Agneta Ström-Hakalan mukaan fuusiolla ei ole välitöntä vaikutusta yhdistyvien pankkien palvelupisteiden toimintaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme sopineet, että Kruunupyyn ja Purmon pääkonttorit jatkavat kuten tähän saakka. Lyhyellä tähtäimellä meillä ei ole mitään aikomusta muuttaa konttoriverkkoa.

Hän toteaa kuitenkin pankin jatkavan säännöllisesti asiakkaiden tarpeiden ja toiminnan tarkoituksenmukaisuuden arviointia.

– Olemme kaikki tietoisia siitä, että maailma kehittyy. Mutta fuusiolla ei itsessään ole suoria vaikutuksia palveluihin.

Ei myöskään henkilöstön määrään – paitsi ehkä toisin päin kuin yhdistymisissä usein tapaa käydä. Osuuspankki on rekrytoimassa lisää asiantuntijoita palvelukseensa.

– Koko fuusion taustalla on se, että meidän tulee vahvistaa omaa kapasiteettiamme. Henkilöstön vähentämiseen ei ole paineita, Ström-Hakala sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä