Paikallisuutiset

Pietarsaaren Voice-starat avautuvat kokemuksistaan: iltaan mahtuu myös musiikkia

Starat eli vasemmalta Esko Heinonen, Johannes Ahlvik, Eva Ahlvik ja Jenni Johansson lupaavat uutta musaa ja kohtuumäärän paljastuksia lauantaina 28.9. Palokunnantalolla. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaarelaiset The Voice of Finland -artistit kokoontuvat puolentoista viikon kuluttua saman pöydän ääreen keskustelemaan musiikista ja kokemuksistaan kisassa.

Suomenkielisen työväenopiston järjestämä Ilta starojen kanssa tarjoaa lauantaina 28. syyskuuta tilaisuuden kuulla jokaisen artistin esityksiä sekä saada tuoreimmat kuulumiset heidän elämistään ja uristaan.

Palokunnantalon lavalle asettuvat Eva Ahlvik, Johannes Ahlvik, Esko Heinonen ja Jenni Johansson. Keskustelun moderaattorina toimii kulttuurituottaja Jenni Hautala.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Siinä on vähän kaikkea eli johdettua keskustelua ja yleisökysymyksiä heitä kiinnostavista aiheista. Musiikkialaa käydään läpi ihan biisien tekemiseen asti, Esko Heinonen kuvailee illan kulkua.

– Kyse ei ole ihan perinteisestä keikasta. Mielestäni se tekee tapahtumasta tosi mielenkiintoisen. Kun pidimme palaveria, huomasimme että meiltähän tulee tosi paljon juttua. Keskustelu lähtee luonnostaan käyntiin, Johannes Ahlvik sanoo.

Aivan täysin ei vältytä kulissien takaisilta paljastuksiltakaan. Voicen osanottajat sitoutuvat pysyttelemään vaiti tietyistä ohjelman tuotantoon liittyvistä asioista, mutta jotain värikylläistä lienee silti luvassa.

– Kohtuuden ja sopivuuden rajoissa, Jenni Johansson tiivistää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eva Ahlvik aikoo raottaa myös vaihtoehtoista historiaa.

– Mehän lähdimme Voiceen Johanneksen kanssa duona. Esitän kappaleen, jonka olisin vetänyt, jos olisin mennyt yksin.

Artisteilta kuullaan myös täysin ennen kuulematonta materiaalia. Yhteisesiintymistäkään ei suljeta tässä vaiheessa pois.

Vaikka olisit suomalainen top-artisti, ei tuollaisissa puitteissa esiintyminen ole missään nimessä jokapäiväistä.

The Voice of Finland oli kaikille artisteille hyvin mieliinpainuva kokemus. Niin myös Jenni Johanssonille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Varmaan kerran elämässä -juttu. Ellei joku teistä mene sitten toista kertaa...

Esko Heinosen kuvailuun isosta ylitetystä kynnyksestä uran varrella yhtyvät kaikki.

– Ei sitä käy kieltääkään, vaikka ei markkinoikaan itseään Voice-Johanneksena tai Voice-Jenninä. Kyllä se siellä taustalla on samalla tavalla kuin jos mäkihyppääjä päätyy autokauppiaaksi. Tuskin niin kävisi, ellei joskus olisi saanut itseään tunnetuksi.

– Vaikka olisit suomalainen top-artisti, ei tuollaisissa puitteissa esiintyminen ole missään nimessä jokapäiväistä. Nämä ovat tosi harvinaisia tilaisuuksia kenelle tahansa, Johannes Ahlvik vahvistaa.

– Näkyvyys on niin valtavan laajaa ja ympäristö niin ammattimainen. Harvoin saa kävellä noin valmiiseen pöytään, Jenni Johansson sanoo.

Ilta starojen kanssa on tarkoitettu kaikille musiikista tavalla tai toisella kiinnostuneille. Erityisesti nuorta väkeä houkutellaan mukaan laskemalla 2000-luvulla syntyneiden lipun hinta alle puoleen normaalista.

– Ennakkoilmoittautumisia toivotaan mahdollisimman paljon työväenopiston sivujen kautta. Oveltakin lippuja toki vielä saa, työväenopiston apulaisrehtori Maria Hudd kertoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä