Paikallisuutiset

Pietarsaaren Vanhan sataman hyppytorni korjataan käyttökuntoon kesällä

Kittholman uimahyppytornin alennustilan vuodet alkavat olla ohi. Vanhan sataman maamerkki korjataan käyttökuntoon kesällä.
Kittholman uimahyppytornin alennustilan vuodet alkavat olla ohi. Vanhan sataman maamerkki korjataan käyttökuntoon kesällä. Kuva: Arkisto / Kimmo Rudnäs

Pietarsaaren Vanhan sataman eli Kittholman uimarannan hyppytorni saatetaan uudelleen käyttökuntoon ensi kesän aikana.

Remontille on haettu valtion tukea, mutta kaupungininsinööriHarri Kotimäen mukaan remontti toteutetaan joka tapauksessa, tuli tukipäätös kesän korvalla tai ei.

– Muussa tapauksessa rahoitamme korjauksen talousarvion sisäisillä siirroilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hyppytorni on ollut pitkään käyttökiellossa turvallisuussyistä. Viime syksynä sen korjaustyöt aloitettiin perustuksen valuilla.

Kesällä on tarkoitus käydä tornin vedenpäällisten rakenteiden kimppuun ja ruopata hyppyallas. Ruoppausta saatetaan tehdä laajemmaltakin alueelta, jolloin kertyneitä massoja voidaan käyttää vanhan sataman rantapromenadin jatkamiseen.

Kustannuksiksi on arvioitu 66 000 euroa, ja avustusta on haettu 22 000 euron verran.

– Hyppytornin kohtalosta on käyty paljonkin keskustelua teknisessä lautakunnassa. Purkuvaihtoehto ei ole saanut kannatusta. Tornin katsotaan kuuluvan Pietarsaaren kesäiseen maisemaan ja se on Vanhan sataman maamerkki, lautakunnan varapuheenjohtajaJarmo Ittonen sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös keskusurheilukentän juoksuratojen päällyste uusitaan kesällä. Työn arvioidaan maksavan 92 500 euroa. Tähänkin kohteeseen on haettu 32 500 euroa valtionavustusta, mutta tarvittaessa työ tehdään kaupungin omin varoin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä