Paikallisuutiset

Pietarsaaren seudun opaskurssi alkaa – harrastus, josta voi saada lisätienestiä

Pietarsaaressa alkaa syyskuussa opaskurssi, joka perehdyttää kaupungin ja naapurikuntien historiaan ja nähtävyyksiin. Kuva: Pietarsaaren seudun oppaat ry.

Pietarsaaren seudun opaskurssi alkaa syyskuussa – uusia oppaita tarvitaan

Pietarsaaren seudun oppaat ry järjestää lukuvuonna 2024–2025 pitkän tauon jälkeen Suomen Opasliiton kriteerit täyttävän opaskurssin. Kurssilla käydään läpi Pietarsaaren, Luodon, Pedersören ja Uudenkaarlepyyn historiaa ja nykypäivää, luonnonolosuhteita ja kulttuuria.

Opetus on monimuotoista eli luentoja, kohdekäyntejä, omaa työskentelyä ja yhdessä harjoittelua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kurssia voi luonnehtia yleissivistäväksi ja sille voi osallistua, vaikka ei loppujen lopuksi oppaaksi ryhtyisikään, Eeva-Kaarina Aaltonen Pietarsaaren seudun oppaista kertoo.

Opetus on luennoitsijoista, osallistujista ja tilanteista riippuen suomen tai ruotsin kielellä. Kukin käyttää keskusteluissa, harjoitteluissa ja kirjallisissa tehtävissä äidinkieltään, suomea tai ruotsia. Muita kieliä voi hyödyntää varsinaisessa opastoiminnassa tilausten mukaan.

– Opas kertoo kiinnostavimmat tarinat kaupungin historiasta ja nykypäivästä, nähtävyyksistä ja kulttuurista. Matkailuoppaana toimiminen on harrastus, joka tuo mahdollisuuden myös lisätienestiin. Alueellisen, valtakunnallisen ja pohjoismaisen opastoiminnan kautta pääsee halutessaan tutustumaan mielenkiintoisiin kohteisiin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, Aaltonen sanoo.

Ilmoittautuminen aukeaa Arbiksen sivuilla maanantaina 19. elokuuta klo 8.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Opaskerhossa on tällä haavaa vajaa 10 aktiiviopasta. Nykytilanteeseen se Aaltosen mukaan riittää, mutta katse on tulevaisuudessa.

– Kaikki eivät jaksa loputtomiin. Meillä pitää olla vähän reserviä. Kestää vuoden tai vähän toista, ennen kuin saamme uusia oppaita mukaan.

Edellinen opaskurssi järjestettiin Pietarsaaressa yhdeksän vuotta sitten.

Opastuskeikkojen määrä riippuu paljolti oppaasta itsestään ja tämän muista aikatauluista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos on tiivistahtinen päivätyö, voi olla vaikeaa irrottautua siitä. Meillä aktiivioppailla on viidestä kahteenkymmeneen viiteen keikkaa vuodessa, Eeva-Kaarina Aaltonen sanoo.

Yhteistyö Visit Pietarsaaren kanssa on opaskerhon toiminnan kivijalka.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä