Paikallisuutiset

Pietarsaaren sairaalalla syttyi tulipalo kattorakenteissa – Palo saatu sammutettua

Remontin alla olevan sairaalan D-rakennuksen kulmassa syttyi palo, joka onnistuttiin sammuttamaan nopeasti. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaressa syttyi keskiviikkona iltapäivällä tulipalo Kolpintiellä yhdessä sairaalan rakennuksista. Rakennuksen katon kulmasta oli palon alkuvaiheessa tullut liekkejä ja savua.

Neljän aikaan pelastuslaitos tiedotti palon olevan ohi ja jälkiraivaustöiden olevan meneillään. Kattoa paloi noin neliömetrin kokoinen alue. Henkilövahinkoja ei aiheutunut.

Kyseessä on sairaalan D-rakennus, jossa sijaitsevat muun muassa diabetesvastaanotto, ravitsemusterapian vastaanotto, jalkahoito ja valohoito. Rakennus on tällä hetkellä tyhjillään ja remontoitavana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tiloissa on toiminut muun muassa diabetesvastaanotto. Nyt rakennus oli remontin vuoksi tyhjillään. Kuva: Pentti Höri

Tilanne lähti Malmin sairaalakiinteistöjen huoltopäällikön Mikael Snellmanin mukaan siitä, kun D-rakennuksen vanhaa julkisivua alettiin purkamaan. Rakennukseen on tulossa pieni laajennus, johon sijoittuu ilmastointikonehuone.

– Kun julkisivua alettiin sahaamaan, katolta alkoi yhtäkkiä tulla savua. Ilmeisesti oli osuttu joihinkin kiinnitysrautoihin, mistä oli syntynyt kipinää, joka meni suoraan puurakenteisiin, Snellman kertoo.

Sairaalakiinteistöjen huoltopäällikkö Mikael Snellman kertoo, että nyt palossa vaurioitunut katto olisi purettu joka tapauksessa piakkoin. Kuva: Pentti Höri

Työntekijä teki itse saman tien hälytyksen, ja pelastuslaitos oli pian paikalla. Sammutus sujui nopeasti. Katon yhtä kulmaa jouduttiin repimään auki.

– Suunnitelmissa on tämän koko rakennuksen katon uusiminen noin kolmen viikon päästä. Eli se puretaan joka tapauksessa, Mikael Snellman toteaa.

Päivitetty kello 16.00 uusilla tiedoilla ja lisätty kuva.

Päivitetty kello 16.04 uusilla tiedoilla. Lisätty toinen kuva.

Päivitetty kello 16.42 huoltopäällikkö Mikael Snellmanin haastattelulla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä