Mielipiteet

Pasi Keisalan mielipidekirjoitus: Kadunvarsien suuret puut vaarantavat liikenneturvallisuuden

Kirjoittaja on ammattiautoilija.

Syksy saapuu, ja monet puut sekä pensaat roikkuvat runsaine lehtineen ajoväylien päällä sekä risteyksissä estäen näkyvyyden tai ainakin turvallisuutta vaarantaen.

Ongelma on ympäri Pietarsaaren katuja ja asuntoalueilla kuin myös osittain isommillakin seututeillä. Nyt pitäisi kaupungin ja kiinteistöjen omistajien pitää huoli, että ajoväylät ovat vapaita koko tien leveydeltä ja myös korkeudelta kun teillä liikkuu isoja autoja.

Vapaa korkeus on 4,4 metriä, mikäli liikennemerkeillä ei ole toisin osoitettu, eli kiinteistönnomistaja on korvausvelvollinen mikäli omalta tontilta roikkuu puu tai oksa tien päällä ja aiheuttaa vahingon tiellä ajavalle autolle. Tämä kannattaa jokaisen muistaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ongelmapaikkoja löytyy esim. Kannaksentiellä ja vanhalla Pietarsaarentiellä. Puusto roikkuu tienpäällä niin, että joutuu kiertelemään vastaantulijan kaistalta. Nyt kun öisin ja aamuisin on jo pimeää, niin nämä ovat vaarallisia yllätyksiä, kun ajovalot eivät tahdo ylöspäin näyttää.

Länsinummella Pörkenäsinkadun risteyksissä ovat omakotitalojen puskat kovin levinneet kadulle päin. Vaaralliseksi tämän tekee se, että esim. koululainen voi jäädä sinne puskan taakse katveeseen hyvin helposti.

Tämä uusi hieno Pietarinpuistikon väylä on vissiin suunniteltu vain henkilöautoille tien kapeudesta päätellen

Läntisellä rengastiellä oli iso männyn oksa, joka roikkui tien päällä. Joudin kiertämään vastaantulijan kaistalta, mutta siihen sitten joku törmäsi ja oksa katkesi. Varmaan tuli autoon vaurioita kun oli suht paksu oksa.

Ja sitten: tämä uusi hieno Pietarinpuistikon väylä on vissiin suunniteltu vain henkilöautoille tien kapeudesta päätellen, ja unohdettu että huoltoajoa kiinteistöille, kaupoille, kouluille, päiväkodeille, vanhainkodeille ja ravintoloille ajaa isommatkin autot sitä väylää pitkin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt renkaat raapivat katukiveä tai toiseltapuolen kylki hipoo koivunoksia, kun väylä on todella kapea ihan normaalille kuorma-autollekin, joten tarkkana saa olla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä