Paikallisuutiset

Muuttorumba käyntiin Seppälän korttelissa

Myymälätoteutuksia tekevän Interior Consultingin tiimi aloitti rakentaa Synsamin myymälää maanantaina aamulla uudessa Seppälän korttelissa. - Meidän osalta valmista on perjantaina, kertoo yrittäjä ja projektinvetäjä Esa Paasonen. Kuva: Pirkko Högkulla

Liike- ja asuinkiinteistö entisessä Irjalan korttelissa on loppusilausta vaille muuttovalmis. Uusiin liiketiloihin muuttavat Synsam, Osuuspankki sekä Jack & Jones ilman Vero Modaa.

Entiseen Irjalan, nykyisen Seppälän kortteliin, valmistuva liike- ja asuinkiinteistö otetaan käyttöön syyskuun alussa.

Neljästä liiketilasta vapaana on enää yksi; Kävelykadun ja Otto Malminkadun kulmahuoneisto.

Kävelykadun varrella sijaitseviin liiketiloihin tulevat Jakob Centeristä katsottuna Jack & Jones sekä Synsam. Korttelin toiselle puolelle Otto Malminkadun ja Raatihuoneen kulmaukseen muuttaa Pietarsaaren Seudun Osuuspankki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vero Moda lopettaa toimintansa Pietarsaaressa.

Miestenvaateliike Jack & Jones muuttaa uusiin tiloihin kauppakorttelin sisällä Raatihuoneenkadun varrelta, missä se toimii samoissa tiloissa naistenvaateliike Vero Modan kanssa. Vero Moda ei muuta mukana, vaan liike lopettaa toimintansa Pietarsaaressa ensi viikosta lukien.

– Alun perin suunnitelma oli löytää sen kokoinen liiketila, että olisi voitu sijoittaa brändit yhteiseen tilaan. Brändien puolesta suunnitelmat muuttuivat ja päädyttiin nyt jatkamaan miesten puolella.

– Vielä tässä kuvassa ei tule Vero Modaa, vaan se suljetaan tässä yhteydessä Pietarsaaressa, kertoo Vero Modan ja Jack & Jonesin emoyhtiön Bestsellerin Retail Manager Janika Pukkinen.

Irjalan huonekaluliike ehti toimia omistamassaan kiinteistössä 63 vuoden ajan kunnes loppukesästä 2018 oli aika pakata tavarat ja muuttaa uuteen osoitteeseen kivenheiton päähän. Irjalan korttelin vuosikymmenistä muistuttaa nimikyltti, joka on kiinnitetty vanhalle paikalleen uuteen rakennukseen nykyisessä Seppälän korttelissa. Kuva: Pirkko Högkulla
”Pietarsaari on seutukuntineen iso kaupunkiympäristö, jossa on paljon silmälaseja tarvitsevia ihmisiä”. Vesa Mars, Synsamin pietarsaarelaislähtöinen Suomen maajohtaja.

Optikkoliike Synsam avaa ovensa uutena toimijana Pietarsaaressa. Avajaispäivä koittaa 6. syyskuuta yli kahdensadan neliön tiloissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaari on järjestyksessä Synsamin 63. liikepaikka Suomessa.

– Kokkolassa avattiin pari vuotta sitten, Vaasassa on oltu pidempään. Pietarsaari on seutukuntineen iso kaupunkiympäristö, jossa on paljon silmälaseja tarvitsevia ihmisiä, kuvaa Synsamin Suomen maajohtaja, pietarsaarelaislähtöinen Vesa Mars.

– Ja meidän kehysvalikoima on valtavan iso. Siihen kuuluu yli 2 000 kehystä.

Synsamin tiloja rakentaa ja kokoaa parhaillaan tiimi Interior Consultingista, joka suunnittelee ja tekee myymälätoteutuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Samalla porukalla on tehty myymälätoteutuksia vuodesta 2006 asti. Aloitimme maanantaina aamulla lattiasta ja koko myymälä on valmis perjantaina, kertoo yrittäjä ja projektinvetäjä Esa Paasonen.

Synsamin myymälä rakentuu parhaillaan Pietarsaaren uudessa liike- ja asuinkiinteistössä Seppälän korttelissa. Kuva: Pirkko Högkulla

Pietarsaaren Seudun Osuuspankki muuttaa Kauppatorin laidalta Raatihuoneenkadun yli. Osuuspankin nykyisen kiinteistön uusi omistaja on vaasalainen liikemies Heikki Seppälä, joka omistaa myös Jakob Centerin ja entisen Irjalan korttelin.

– Muutamme syyskuun aikana kun tekniset viimeistelyt on tehty ja uudet kalusteet saatu, kertoo toimitusjohtaja Agneta Ström-Hakala.

Käytettävissä oleva kokonaispinta-ala pankilla pienenee, mutta varsinaiset työneliöt eivät. Neliötä voitiin karsia arkistoinnista kun pyrkimyksenä on mahdollisimman paperiton konttori.

– Aukiolojen osalta tarkoitus ja tavoite on, että aukiolot pysyvät ennallaan.

”Mielellään siirrytään vuokralle ja annetaan kiinteistön omistusvastuuta asiantuntijoille”. Agneta Ström-Hakala, Osuuspankki

Osuuspankki sijoittuu Raatihuoneen ja Otto Malmikadun kulmahuoneistoon kolmeen kerrokseen. Kellariin tulevat sosiaali- ja kokoustilat, kaksi ylempää kerrosta varataan asiakaspalvelua varten. Pohjolan toimipiste muuttaa mukana.

Edellinen pintaremontti tehtiin nykyisissä tiloissa lähes kaksikymmentä vuotta sitten ja tilojen uudenaikaistaminen olisi vaatinut perustavanlaatuiset muutokset.

Agneta Ström-Hakala kertoo, että muuttopäätös syntyi lähinnä asiakaskäyttäytymisen pohjalta. Pankkiasioiden hoidossa tarvitaan yksityisyyttä sekä paremmat mahdollisuudet yksityisesti palvella asiakkaita muita kanavia pitkin niin, että yksityisyys säilyy.

– Nykyiset tilat eivät täytä näitä vaatimuksia. Yksityisyys ei toimi, äänieristys ei ole sillä tasolla kuin tänä päivänä edellytetään ja odotetaan - eikä pankilla ole enää tarvetta suuriin näyteikkunoihin.

– Taustalla vaikuttaa myös koko alan muutos. Enää ei ole itsetarkoitus omistaa toimitiloja. Mielellään siirrytään vuokralle ja annetaan kiinteistön omistusvastuuta asiantuntijoille, hän luonnehtii

Osuuspankin konttori on toiminut nykyisessä kiinteistössä Kauppatorilla 1960-luvun alusta asti. Kaikkiaan 35 työntekijästä noin 20 työskentelee Pietarsaaren konttorissa.

Pankin seinässä sijaitsevasta Ottopisteestä vastaa pankkiautomaattiverkostoa hoitava Automatia Pankkiautomaatit Oy.

Liikekeskuksen ylimmissä kerroksissa on asuntoja. Kiinteistöyhtiö Ebba on ostanut toisesta, kolmannesta ja neljännestä kerroksesta yhteensä 28 asuntoa, jotka se vuokraa. Asunnot avautuvat Otto Malminkadulle, Raatihuoneenkadulle, sisäpihalle ja Kävelykadulle.

Lisäksi löytyy asuntoja omana taloyhtiönään ja siellä on vielä joitakin asuntoja myymättä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä