Mielipiteet

Matti Dahlbackan mielipidekirjoitus: Miehittäjiä ovat palestiinalaiset

Markku Laitinen saa yleensä aika paljon tilaa Pietarsaaren Sanomissa. Tämä on vastaus hänen kirjoitukseensa ”Israelin tukijat hakevat selitystä Raamatusta” (9.10.2024). Analysoidaan vähän edellä mainittua kirjoitusta.

1) Suomessa on tällä hetkellä paras mahdollinen hallitus, joka koettaa saada valtion taloutta tasapainoon. Se on kuralla edellisten hallitusten holtittomasta rahan käytöstä.

2) Suomea sanottiin ennen "kristityksi maaksi". Niin ei voi enää sanoa, koska puolueet, jotka vastustavat kristinuskoa ovat usein olleet hallitusvastuussa ja ovat päässeet vähitellen, murentamaan kristinuskon opetusta kouluissa. Jeesus sanoi: Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä sen kaltaisten on Jumalan valtakunta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

3) Päivi Räsänen ja Kaisa Garedew, joiden nimet Laitinen mainitsee, ovat ihan kunnon kansalaisia, jotka koettavat pitää kansaa oikeassa kurssissa. On hyvä että hallituksessa on uskovaisia. Sodoma ja Gomorra tuhoutuivat, koska niistä ei löytynyt edes kymmentä uskovaa.

4) Petteri Orpon hallitus, on paras mahdollinen pitkään aikaan. Se koettaa saada Suomi-laivaa oikeaan suuntaan, sillä me olemme "haaksirikon" ja "perikadon" partaalla.

5) Israel / Palestiina. Vaikka juutalaiset ovat olleet karkoitettuina omasta maastaan lähes 2000 vuotta, se on silti heidän oma maansa, jonka Jumala on luvannut Aabrahamille ja hänen jälkeläisilleen monen monta kertaa Raamatussa.

He eivät ole miehittäjiä, vaan palestiinalaiset ovat miehittäjiä. Heidät pitäisi ajaa pois sieltä tai sitten heidän pitäisi suostua elämään rauhassa ja sovussa Israelin hallinnoimassa maassa. Israelin maata, Jordanin länsipuolella olevaa, ei enää saa eikä voi jakaa kahden valtion mallin mukaan, niin kuin sitä nyt yritetään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Iso-Britannia sai mandaattialueekseen Palestiinan johon silloin kuului Trans-Jordaniam nykyinen Jordania sekä nykyinen Jordanin länsipuolella oleva alue, Israelin valtio.

Winston Churchill ehdotti 1920, että annetaan palestiinalaisille Trans-Jordania eli yli 70 % mandaattialueesta ja Jordanvirran länsipuolella oleva alue, noin 30%, juutalaisille. Juutalaiset hyväksyivät jaon mutta arabit/palestiinalaiset eivät. Eivät vieläkään hyväksy.

Gazasta voin sanoa sen verran, että Raamatun mukaan se tulee jäämään autioksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä