Mielipiteet

Markku Ojalan mielipidekirjoitus: Yhtenäiskoulu Pursisalmelle

Olemme saaneet lukea molemmista paikallislehdistä että Bonäsin koulun tontille rakennetaan uusi alakoulu. Rakentaminen alkaa maaliskuussa 2025.

Minua ihmetyttää, että taas ruotsinkielisille aletaan rakentamaan uutta koulua. Jokunen vuosi sitten korjattiin Oxhamnia. Peruskorjauksen piti maksaa noin 7,5 miljoonaa euroa. Lopullinen summa oli 14-15 miljoonaa euroa.

Oliko pakko rakentaa tuommoinen kerskalinna, jossa julkisivulla ovat komeat holvikaaret? Nyt Bonäsin koulun hinnaksi on arvioitu yli 10 miljooaa euroa, jos budjetti pitää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ihmettelen, että miten suomenkielisten alakoulujen vanhemmat ovat hiljaa hyväksymässä tällaista törkeää suomenkielisten lasten jyräämistä. Koskee myös suomenkielistä koulujaostoa, ja suomenkieliset valtuutetut eivät nosta haloota, että ruotsinkielisille koululaisille korjataan tai rakennetaan taas uutta.

Tuossa vanhassa Etelänummen koulussa joutuvat suomenkieliset lapset käymään ahtaissa vanhoissa tiloissa. Koulu on rakennettu 1950-luvulla.

Nyt pitää alkaa painamaan päälle, että saamme yhtenäiskoulun entiselle Pursisalmen tontille. Vai onko tontti jo luvattu gryndereille?

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä