Paikallisuutiset

Mahdoton mahdollistuu – Project Liv Arena sai peruskivensä Pietarsaaressa

Nina Brännkärr-Friberg asettelee aikakapselia peruskivenä toimivaan betoniputken pätkään. Björn Anderssén todistaa. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren liikuntakeskuksessa vietettiin perjantaina juhlahetkeä. Uuden jalkapallostadionin, Project Liv Arenan, peruskiven muuraustilaisuuteen oli kokoontunut lähes satakunta kutsuvierasta.

Puhujat kuvailivat hankkeen historiaa ja nykytilaa tunteisiin käyvästi. Rakennuttajayhtiön Jeppis Stadion Oy:n hallituksen puheenjohtaja Björn Anderssén mukaili keskiajalla eläneen pyhimyksen, Fransiscus Assisilaisen sanoja.

– Olemme tehneet tarvittavan. Olemme tehneet sen, mikä on mahdollista. Nyt olemme toteuttamassa sitä, minkä moni on katsonut mahdottomaksi eli uuden jalkapallo- ja tapahtuma-areenan rakentamisen keskelle Pietarsaarta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Peruskiveen muurattavaan säiliöön laitettiin erilaista ajalle tyypillistä tavaraa, muun muassa Pietarsaaren Sanomien numero. Kuva: Pentti Höri

Project Liv Arena on ensimmäinen Suomessa, joka kantaa yleishyödyllisen yhdistyksen nimeä. Euroopankin mittakaavassa se on vasta toinen.

– Nimen kautta haluamme antaa yhä enemmän näkyvyyttä Project Livin tärkeälle toiminnalle tukea perheitä, joissa taistellaan pitkien ja vaikeiden sairauksien kanssa, Anderssén sanoi.

– Haluamme rakentaa areenan kaikille – paitsi aikuisille, myös tytöille ja pojille, jotka haluavat pelata jalkapalloa tai muuten haluavat ja tarvitsevat liikuntaa. Project Liv Arena on paikka myös senioreille, jotka tarvitsevat turvallisen paikan omalle liikunnalleen.

Project Liv -yhdistyksen perustaja Nina Brännkärr-Friberg oli hyvin otettu ja ylpeä siitä, että rakenteilla oleva stadion kantaa yhdistyksen nimeä. Kuva: Pentti Höri

Itseoikeutetusti paikalla oli myös Project Liv -yhdistyksen perustaja Nina Brännkärr-Friberg.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Project Liv ry. on Pietarsaaressa kymmenen vuotta sitten perustettu yhdistys, joka haluaa tuoda enemmän iloa pitkäaikaissairaiden lasten ja heidän perheiden arkeen sekä lapsille, joiden vanhemmilla on pitkäaikaissairaus.

Brännkärr-Friberg kertoi koskettavasti, kuinka hänen oma lapsensa sairastui leukemiaan, ja mitä siitä seurasi koko perheelle.

– Hoidot, sairaalakäynnit ja lopulta kantasolusiirto toivat toivoa. Mutta kaiken kivun keskellä huomasimme myös jotain muuta: tarpeen. Lapsiperheet jotka elävät sairauden varjossa, tarvitsevat muutakin kuin hoitoja. He tarvitsevat iloa, valoa ja turvaa, tunteen siitä, että arjessa voi yhä olla kauneutta vaikka ympärillä olisi pelkoa ja epävarmuutta.

Hänen poikansa teki aloitteen Jaron pelaajien liittymisestä kantasolurekisteriin. Joukkue teki työtä käskettyä ja haastoi myös muut mukaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vaikutus oli välitön ja tuotti selvän lisäyksen jäsenistöön. Se oli kipinä, jota tarvitsimme, toivon ja osallistumisen aalto, joka inspiroi tekemään yhä enemmän, Nina Brännkärr-Friberg kertoi yhdistyksen perustamisen hetkistä.

– Se, että nyt 10 vuotta myöhemmin saamme nähdä stadionin nousevan Project Livin nimellä, on suuri kunnia yhdistykselle, mutta ennen kaikkea se antaa näkyvyyttä kaikille pitkäaikaissairaille lapsille ja heidän perheilleen. Areenalla kaikki ovat sankareita – pelaajat, mutta myös pienet sankarit, joilla on kovia matseja edessään.

Perinteiseen tapaan peruskiveen muurattiin teräksinen aikakapseli, joka sisältää muun muassa tuoreita sanomalehtiä, rahaa ja muuta pientä tänään ajankohtaista tavaraa.

Project Liv Arenan on arvioitu valmistuvan käyttökuntoon ensi vuoden heinäkuun loppuun mennessä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä