Kokkola-lehti

KPO aloittaa yt-neuvottelut – toimintaa sopeutetaan matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä autokaupan toimialoilla koronaviruksen vaikutusten takia

Osuuskauppa KPO aloittaa yhteistoimintaneuvottelut.
Osuuskauppa KPO aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Kuva: ARKISTO/Juha Sallinen

Osuuskauppa KPO on käynnistänyt yhteistoimintaneuvottelut matkailu- ja ravitsemistoimialalla sekä autokaupassa. Neuvotteluissa tarkastellaan henkilöstön lomauttamistarvetta ja kartoitetaan väliaikaisia toimia, joilla kauppa selviäisi poikkeuksellisen ajan yli. Neuvottelujen piirissä on noin 350 henkilöä.

Vaikka työn määrä kokonaisuudessaan on vähentynyt, ruokakaupassa saattaa silti esiintyä samanaikaisesti työvoimapulaa.

– Ruoan kysyntä on siirtynyt koronaepidemian myötä lähes täysin ravintoloista koteihin, mikä tuo painetta ruokakaupan kuormien purkamiseen, hyllyttämiseen ja asiakaspalveluun. Työntekijöiden valmiutta auttaa näissä tilanteissa yli osuuskaupan toimialarajojen kartoitetaan ja mahdollisten lomautusten määrä ja vaikutukset pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtajaKim Biskop sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lomautuksia pyritään välttämään myös hyödyntämällä työehtosopimuksessa olevia mahdollisuuksia työaikajoustoihin.

Covid-19-koronaepidemia koettelee tällä hetkellä erityisesti matkailu- ja ravitsemistoimialaa Suomessa. Kysyntä ja asiakasmäärät ovat hotelleissa ja ravintoloissa vähentyneet merkittävästi, ja arvio on että tilanne tulee vaikeutumaan edelleen. Myös autokaupan tilanne on haastava. Kysyntä ja asiakasmäärät ovat autokaupassa kaiken aikaa vähentyneet.

– Kevään tuleva rengassesonki piristää vielä tulevia viikkoja, mutta autojen myynti- ja huoltotoiminta on tässä poikkeuksellisessa tilanteessa hiipumassa nopeaan tahtiin. Pyrimme pitämään kaikki autokaupat ja korjaamot auki normaalisti, mutta varaudumme poikkeuksellisiin kysynnän muutoksiin, kertoo KPO:n talousjohtaja ja autokaupan toimialajohtajaMatti Laukka.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä