Paikallisuutiset

Koko perheen Puuvenekavalkadi järjestetään Pietarsaaren Vanhassa satamassa

Kuva: Pirkko Högkulla

Pietarsaaren Vanha Satama ry. ja Vega-säätiö järjestävät Puuvenekavalkadin Vanhan sataman Laivapihalla lauantaina 10. elokuuta.

Tapahtuma järjestetään kuudetta kertaa, joskin aiemmin se tunnettiin myös nimellä Kesä Vanhassa Satamassa.

Uudella nimellä on myös katetta, sillä tapahtuman alkajaisiksi nähdään puuvenekulkue, joka starttaa Jakobstads Båtvarvin laiturista ja palaa lenkin tehtyään takaisin. Kavalkadiin osallistuvat yksityiset vanhan puuveneen omistajat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koko perheen tapahtuman aikana seppä Martin Löf takoo nauloista pullonavaajia.

– Olemme kesäharjoittelijoiden kanssa rakentaneet 25 hyönteishotellia Laivapihan verstaassa. Tarjolla on valmista materiaalia, joista kävijät voivat suunnitella ja koota oman hotellinsa ja viedä mukanaan kotiin, Vanha Satama ry:n puheenjohtaja Maria Lunabba kertoo.

Vega-kuunari on avoinna tutustumista varten, opastettu kierros maksaa viitosen aikuisilta. Jacobstads Wapeniin pääsee niin ikään.

– Laiturissa ovat myös esillä laivavene sekä Nautorin ensimmäisenä valmistama Tarantella-purjevene, joka on nykyään Nautorin henkilökunnan käytössä. Paikalle on myös luvattu yksi Hai-vene, Lunabba sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vega-opastusta ja tarjoiluja lukuun ottamatta tapahtuma on yleisölle maksuton. Maria Lunabba suosittelee, että mahdollisimman moni saapuisi paikalle kävellen tai pyörällä. Autoilijoiden pysäköintiä varten on kuitenkin varattu viereinen VPK:n kenttä. Inva-pysäköinti löytyy Laivapihan edestä.

Meripelastusseuran Otto Malm -vene on paikalla, samoin Rajavartiolaitoksen RIB-vene.

Macken on avoinna, ja VPK:n paloauto on pysäköitynä Mackenin parkkipaikan viereiselle nurmikolle.

Tapahtuma alkaa klo 12 ja kestää kolmisen tuntia.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä