Mielipiteet

Kielikylpykoulun edustajien mielipidekirjoitus: PS ja Paananen antavat väärää tietoa

Kirjoittajat ovat kielikylpykoulun edellinen ja nykyinen rehtori.

Pietarsaaren Sanomien etusivulla 23.10. oli otsikkona ”Länsinummi jää ainoaksi suomenkieliseksi alakouluksi 2026.” Haastattelussa rehtori Paananen sanoo, että ”pitää muistaa, että tämä on ainut suomenkielinen alakoulu yhdistymisestä lähtien”. Myöhemmin haastattelussa Paananen puhuu vielä toisen kerran Pietarsaaren ainoaksi jäävästä suomenkielisestä koulusta.

Pietarsaaren kaupungin kotisivuilla lukee: ”Pietarsaaren peruskoulutuksessa on kolme suomenkielistä koulua, joissa on oppilaita 1–5-luokilla ja yksi koulu, jossa on oppilaita 6–9-luokilla.” Sitten todetaan, että alakoulut ovat Itälän koulu, Kielikylpykoulu ja Länsinummen koulu.

Itälän ja Länsinummen koulujen yhdistymisen myötä Kielikylpykoulun toiminta ei lakkaa! Kielikylpykoululla on kaupungissamme jo 30-vuotinen historia. Koulu toimii uudessa koulurakennuksessa ja koulussa on 124 suomenkielistä oppilasta esiopetuksesta 5. luokkaan. Samassa koulurakennuksessa toimii myös toinen alakoulu, ruotsinkielinen Språkbadsskolan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kielikylpykoulussa toimitaan kaksikielisessä ympäristössä ja siellä annetaan molempien kotimaisten kielten avulla opetussuunnitelman mukaista opetusta.

Sadat Pietarsaaren perheet ovat vuosien aikana valinneet lapsilleen kielikylpypolun, joka alkaa varhaiskasvatuksessa lapsen täyttäessä 5 vuotta ja jatkuu koulussa koko perusopetuksen ajan. Kielikylpykoulussa toimitaan kaksikielisessä ympäristössä ja siellä annetaan molempien kotimaisten kielten avulla opetussuunnitelman mukaista opetusta.

Vanhemmat jotka valitsevat lapsilleen Kielikylpykoulun ovat Pietarsaaren suomenkielistä väestöä ja heidän lapsensa käyvät yhtä Pietarsaaren suomenkielistä perusopetuksen koulua, Kielikylpykoulua!

Sanomalehden lukijoiden täytyy voida luottaa siihen, että lehdestä luettava tieto on informatiivistä ja oikeaa eikä harhaanjohtavaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä