Mielipiteet

Jari Ratuksen mielipidekirjoitus: Vanhuksia ollaan jättämässä heitteille

Täysin törkeä ja käsittämätön suunnitelma mitä hyvinvointialueella pohditaan, että ympärivuorokautisia palveluasumisen paikkoja tultaisiin vähentämään rajusti.

Toteutuessaan tätähän voitaisiin rinnastaa heitteillejättöön. Ainakin liikenneonnettomuuksissa löytyy tällainen termi, jossa uhri jätetään tienposkeen virumaan ilman apua tai hoitoa. Tällainen teko on rangaistava.

Eiväthän vanhukset, jotka ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevat, tänäkään päivänä pääse sinne ajoissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Voiko tästä vielä huonommaksi mennä? No näköjään voi.

85-vuotiaalle äidilleni yritettiin taannoin saada hoivapaikkaa. Hän ei päässyt edes odottamaan jonoon. Kyllä jonotuspaikka heltisi mutta vasta kuoleman jälkeen. Voiko tästä vielä huonommaksi mennä? No näköjään voi.

Ystäväni isä oli sodassa kaukopartiomiehenä. Näille miehille oli kapteeni tuumannut, että tässä teille reissuun mukaan tällainen pilleri jos sattuisi niin ikävästi, että olisitte jäämässä naapurille vangiksi. Voisitte silloin tehdä oman ratkaisunne, joko jäätte vangiksi tai kuolette mieluummin.

Ajatuksena reilu, vaihtoehdot itsellä.

Kannattaisiko tätäkin vaihtoehtoa tosissaan pohtia siellä hyvinvointialueiden päättäjien pöydissä. Annetaan tällainen pilleri kotiin, jonka voisi sitten halutessaan ottaa, kun on kyllästynyt yksin odottamaan hoivapaikkaa kuukausitolkulla sängynpohjalla maaten paskat housussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hyvästi arvokas vanhuus!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä