Paikallisuutiset

Jaakon Päivillä kruunattiinkin Tupla-Ebbat – Uudet kreivittäret ovat ansioituneita matkaoppaita

Ulla Nyström (keskellä) ja Gun Snellman saivat kukkapuskat ja kreivittären arvon. Lavalla heidän kanssaan häärii myös Antti Koivukangas. Kuva: Finn Pietarsaari ry

Perinteiset Jaakon Päivät pyörähtivät käyntiin jo 50. kerran Pietarsaaren Koulupuistossa sunnuntaina 21. heinäkuuta. Samalla kruunattiin uusi Laiska-Jaakko – tai oikeammin, uudet Ebbat. Kyllä, monikossa.

Tuoreet kreivittäret ovat matkailuoppaat Gun Snellman ja Ulla Nyström. Parivaljakko on opastanut kymmeniä tuhansia matkailijoita Suomesta, Pohjoismaista, Euroopasta ja, lyhyesti ilmaistuna, kaikkialta muualtakin ympäri maailman.

Eikä riitä, että he ovat opastaneet Jeppikseen matkaavia. Kun Pietarsaaressa vielä oli laivayhteys Ruotsiin, sai kaksikko toimeksiantoja toimia matkanjohtajina ulkomaille asti, Ruotsiin ja Norjaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tänä päivänä oppaan tehtävät ovat moninaiset. Ebbat ovat ottaneet haltuunsa niin linja-autoretket, teemakävelyt kuin hautausmaakierroksetkin.

Kun Suomi täytti sata vuotta vuonna 2017, nämä kreivittäret vastasivat Koulupuiston ohjelmasta järjestämällä Kavalkaadi Pietarsaari 1900–2017 -tapahtuman. Osallistujia oli eri yhdistyksistä peräti 300 henkilöä, ja juhlatapahtumassa kävi noin 4 000 vierailijaa.

Pietarsaaren 370-vuotisjuhlassa he vierailivat Koulupuistossa kuningatar Kristiinana (Gun Snellman) ja, myönnettäköön, melko osuvasti kreivitär Ebba Brahena (Ulla Nyström), mukanaan kreivi Jakob de la Gardie (Marcus Mäenpää). He kertoivat vieraille kaupungin perustamisesta. Syksyllä 2022 he esiintyivät kaikilla kaupungin ala-asteilla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä