Paikallisuutiset

Jaakko Löytty pääsee vihdoin Jakobstadiin: konsertoi Pietarsaaren kirkossa

Jaakko Löytty ja kitara nähdään ja kuullaan Pietarsaaressa 18. syyskuuta. Kuva: Hannu Jukola

"Voi kunpa Jakobstadiin vielä pääsisin", lauloi Jaakko Löytty kymmenkunta vuotta sitten albumillaan Toiviotie. Ja nyt se viimein tapahtuu: Suomen ensimmäisiin ja tunnetuimpiin gospelmuusikoihin kuuluva Jaakko Löytty konsertoi Pietarsaaren kirkossa keskiviikkona 18.9. klo 18.

Löytty on tehnyt musiikkia 1970-luvulta asti ja kappaleita on syntynyt arviolta 700. Nykyisessä virsikirjassa hänen tekemiään virsiä ovat mm. Lahjoillasi meitä siunaat ja Kahden maan kansalainen. Hän on ollut uudistamassa myös Siionin virsiä.

Saavutuksistaan musiikin saralla hänet on palkittu muun muassa Golden Gospel -palkinnolla 1997, Kirkon kulttuuripalkinnolla 2015 ja Luterilaisen kulttuurin säätiön tunnustuspalkinnolla 2017.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuosikymmenien mittaisen laulaja-lauluntekijän uran tehnyt ja kolmisenkymmentä levyä julkaissut Jaakko Löytty laulaa edelleen isolla äänellä ja toimii tärkeiksi kokemiensa asioiden puolesta. Tosin välillä tämä Suomi-gospelin pappa laulaa myös hiljaa.

Pääasiassa Löytyn tekemien laulujen teemat lähtevät liikkeelle alhaalta arjen vaivasta ja sen pienistä iloista sekä etsivät suuntaa ylös pyhiin ja tuonpuoleisiin.

Konsertissa kuullaan sekä uusia että vanhoja tuttuja kappaleita vuosien takaa. Ja tietenkin Jakobstad.

Pietarsaaren suomalaisen seurakunnan järjestämään konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelmalehtisiä on myynnissä ovella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä