Paikallisuutiset

Itärannantielle ei tulekaan lisää tontteja – olisivat liian lähellä teollisuuden vaara-alueita

OSTP Pietarsaaren ja taustalla häämöttävän UPM Kymmenen tehtailla ei hyväksytä omakotitonttien kaavoittamista liian lähelle tuotantolaitoksia. Kuva: Markku Jokela

Pietarsaaren kaupunki luopuu uusien omakotitonttien suunnittelusta Itärannantielle. Aiemmin kaavoittamattoman alueen asemakaavaa on laadittu vuodesta 2018 lähtien, mutta työ on pariin kertaan keskeytynyt.

Itärannantien meneillään olevan peruskorjauksen yhteydessä kaavatyö on jatkunut. Alun perin tarkoituksena oli kaavoittaa viisi omakotitonttia nykyisten jatkeeksi Itärannantien vesistön puolelle.

Teräsputkia valmistava OSTP Pietarsaari ja metsäyhtiö UPM Kymmene ovat lausunnoissaan vastustaneet uusien tonttien kaavoittamista tehtaiden läheisyyteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

OSTP käyttää prosesseissaan kemikaaleja, jotka onnettomuustapauksessa saattaisivat muodostaa vaaran asutukselle. UPM vastustaa tontteja samoin perustein. Yritysten käyttämät kemikaalit ovat fluorivetyhappo ja klooridioksidi.

Uudelleen nähtäville asetettavasta asemakaavaehdotuksesta on poistettu neljä omakotitonttia. Yksi tontti on muutettu vapaa-ajantontiksi, mikä vastaa nykyistä käytäntöä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä