Paikallisuutiset

Hilla Group aloittaa muutosneuvottelut kaupunkilehdissään – koskevat myös Pietarsaaren Sanomia

Hilla Group oyj toimitilat Rantakadulla Kokkolassa. Kuva: Jukka Lehojärvi

Hilla Group Oyj käynnistää muutosneuvottelut, joiden piirissä on kaikkiaan 53 työntekijää. Neuvottelut perustuvat tuotannollisiin, taloudellisiin ja toiminnan uudelleenjärjestämiseen liittyviin syihin. Muutosneuvottelut voivat johtaa enintään 20 henkilön irtisanomiseen.

Lähimpinä sijaitsevista medioista neuvottelujen piirissä ovat Pietarsaaren Sanomien, Kokkola-lehden ja Ylivieskan alueella ilmestyvän Kalajaskan toimitukset sekä taitto.

Kainuussa muutosneuvottelut koskevat Kainuun Sanomia, Koti-Kajaania, Sotkamo-lehteä ja sen tuottamaa Vuokatti News -ilmaisjakelulehteä sekä Kuhmolaista, ja Ylä-Kainuuta. Lapissa muutosneuvottelut koskevat LeviNyt! -lehteä ja Saariselän Sanomia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Neuvotteluiden perusteena on Kainuun medioiden sekä kaupunki- ja matkailumedioiden heikentynyt kannattavuus.

Media alan ulkoinen toimintaympäristö on muuttunut nopeasti ja ilmoitusmyynnin negatiivisen kehityksen, digitalisoitumisen, sanomalehtien levikkien laskun, materiaalikustannusten kuten painopaperin hinnan rajun nousun sekä jakelukustannusten kasvun odotetaan jatkuvan tulevaisuudessa, sanotaan Hilla Groupin tiedotteessa.

Hilla Group -konsernin tulos painui vuoden ensimmäisellä puoliskolla puoli miljoonaa euroa tappiolle, vaikka konserni paransi selvästi tulostaan edelliseen vuoteen verrattuna.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä